2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Fugadi Bánffyak

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

A városvezetők év végi jutalmát kifogásolják Vácott

Felháborítónak tartja a váci városvezetők év végi jutalmát a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete.

  • A városvezetők év végi jutalmát kifogásolják Vácott

A párt szerint már az is fölösleges, hogy a harmincezres városnak három alpolgármestere legyen, azt pedig végképp elítélik, hogy egyikük több százezeres jutalmat kapjon akkor, amikor városi intézményeket kell ideiglenesen bezárni.

Év végéig biztosan nyitva marad a váci uszoda - miután a több mint húszmillió forintot biztosít a városnak az intézmény rezsiköltségeire.

A városban azonban több kulturális intézmény is bezár a téli időszakban és egyelőre bizonytalan, hogy mikor nyitják újra ezeket. Ilyen körülmények között a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete elítéli, hogy a városvezetők év végi jutalmat kapjanak.

Vácott a baloldali városvezetés az elmúlt időszakban többször is törvénysértő módon járt el a közbeszerzéseknél, munkavédelmi hiányosságok miatt pedig a városháza felújítását végző céget is megbüntették - emlékeztetett a helyi Fidelitas elnöke.

A városban Matkovich Ilona polgármester mellett három alpolgármester is dolgozik, egyikük, akárcsak a polgármester, több százezer forintos év végi jutalmat kap idén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!