2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

A válság miatt az állami vállalatok hosszútávú stratégiáját kell átdolgozni

A koronavírus-járvány okozta válság miatt az állami vállalatok hosszútávú stratégiáját kell átdolgozni - mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • A válság miatt az állami vállalatok hosszútávú stratégiáját kell átdolgozni

A miniszter elmondta, egy gazdasági sikertörténetet akasztott meg Magyarországon a járvány, ezért a gazdaságvédelmi akciócsoportnak az volt a feladata, hogy a szereplőket, különösen a kis- és középvállalkozásokat megmentse. Szavai szerint úgy kell újraindítani a gazdaságot, hogy Magyarország nyertesként kerüljön ki a válságból.

Az akciócsoport egyeztetett a magyar gazdaság kulcsszereplőivel, és több mint 700 szakmai javaslatot dolgoztak fel. Ezek között megemlítette a kereskedelmi és iparkamara, az agrárgazdasági kamara vagy a bankszövetség javaslatait.

Amikor a Magyar Fejlesztési Bank kialakította az 1500 milliárd forintos csomagját, akkor ezeket a javaslatokat is figyelembe vették - mondta.

Emlékeztetett, április 30-án kilenc programot indítottak, amelyek közül három hitel, kettő garancia és négy tőketermék.

"Minden javaslattevőnek az volt a legfontosabb üzenete, hogy egyaránt szolgáljuk ki a mikro- és kisvállalkozásokat, illetve a közép- és nagyvállalkozások igényeit is, magyarán cégmérettől függetlenül minden magyar vállalkozás számára nyújtsunk segítséget"

- hangsúlyozta Mager Andrea.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!