2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Gazdaság

A szocialista agrárkormányzat miatt úszik el a támogatás?

A szocialista agrárkormányzatot tette felelőssé az uniós mezőgazdasági támogatások egy részének visszafizetéséért a vidékfejlesztési államtitkár. Budai Gyula egy felsőzsolcai húsüzemben arról is beszélt, hogy a Magyar Fejlesztési Bank 15 milliárd forintos hitelkeretet nyit az ágazat szereplőinek.

Csontfűrésszel darabolják a sertést a felsőzsolcai üzemben. A cégnél 61-en dolgoznak, és 28 tanulót is foglalkoztatnak. A cég ügyvezetője, Fazekas József egyelőre nem kíván fejleszteni, mert – mint mondja – minden eszköze megvan, az embereket meg szeretné megtartani

A Magyar Fejlesztési Bank 15 milliárd forintos forgóeszköz-hitelkeretére már pályázhatnak a húsfeldolgozó vállalkozások. Áprilistól a sertés- és a félsertés értékesítésében bevezetik a fordított áfát, az intézkedéstől a 40-50 milliárd forintos kárt okozó feketegazdaság visszaszorulását várja a kormányzat.

„Énszerintem Európa az egyik legjobb élelmiszer-biztonsági rendszer működik Magyarországon” – fogalmazott Budai Gyula. A vidékfejlesztési államtitkár az európai lóhúsbotrányra utalva azt mondta: a magyar termékekkel nem lehet gond. Budai Gyula szerint a szocialista kormány felelőssége, hogy Magyarországnak vissza kell fizetnie 2,7 milliárd forint uniós mezőgazdasági támogatást. Brüsszel szerint a pénzt 2005 és 2007 között szabálytalanul költötték el.

„Az egykori szocialista államtitkárt kellene kérdezni”

„Szerintem ezeket a kérdéseket Gőgös Zoltán volt államtitkárnak kellene feltenni, mert ez az ő asztala volt, és azt mondták: ez volt az utolsó, és nem hibáztak – fogalmazott az államtitkár. – Nem ez volt az utolsó, szeretném jelezni, hogy nagyon sok ilyenről tudunk, ami miatt az unió még meg fog minket büntetni” – tette hozzá Budai.

Budai Gyula szerint a Medgyessy-kormány nem készítette fel kellően a magyar gazdákat és az agrár-közigazgatást az uniós csatlakozásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!