2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

A nagy átverés - Milliókat fizettek a nagy semmiért?

Több mint 400 ügyfelét károsította meg egy üdülési jogokat értékesítő cég – derítette ki Panaszkönyv című műsorunk. A társaság 15 évre szóló üdülési lehetőséget árult egy mezőkövesdi hotelban. A több millióért megvásárolt jogokat azonban nem jegyezték be a tulajdoni lapra, így a szálloda új tulajdonosát semmi nem kötelezi a szolgáltatás biztosítására. Néhány üdülési jogokat érvényesítő cégnél bevett szokás, hogy az ügyfeleket tévesen tájékoztatják.

Kimmel János és felesége 2009-ben vásárolt üdülési jogot a Wellness & Thermal Kft.-től a mezőkövesdi Hotel Balneóba. Egymillió forintot fizettek, a szerződés 15 évre szólt. A család kétszer tudta igénybe venni a szolgáltatást. „2012-ben szerettünk volna megint elmenni, mert a szilveszteri hét a miénk. December elején felhívtam a hölgyet, hogy mennénk. Erre közölte, hogy a cégben tulajdonosváltozás történt, és emiatt a cég nem ismeri el a mi jogainkat” – nyilatkozta Kimmel János.


A korábbi tulajdonos, a Négylevelű Kft. nem jegyezte be a tulajdoni lapra a milliókért megvásárolt üdülési jogokat. Nemcsak Kimmelék jártak pórul. Mojzes László 520 ezer forintot fizetett, ő egyszer járt a szállodában. Az üdülési jogot értékesítő cég nem fizette be utána az igénybevételi díjat a Hotel Balneónak. A Wellness & Thermal Kft. másfél évig működött, ma már elérhetetlen a szálloda korábbi tulajdonosaihoz hasonlóan. A Hotel Balneo új üzemeltetőjét rejtett kamerával látogatta meg a Hír Televízió.

A szálloda új tulajdonosa e-mailben válaszolt a televízió kérdéseire. Azt írta, soha nem kötött szerződét az üdülési jogok birtokosaival, így szolgáltatási kötelezettség sem terheli. A Hír TV stúdiójában az Európai Fogyasztói Központ igazgatója elmondta, hogy az üdülési jogokat értékesítő cégek általában tévesen tájékoztatnak. „Tény, hogy ezeken a promóciós rendezvényeken nagyon jó rábeszélőképességgel rendelkező üzletkötők meggyőzik a fogyasztót az üdülési jog előnyeiről szóban. Viszont sok esetben nem kerül írásba foglalásra az a kedvezmény, amit a fogyasztónak ajánlanak: nyugdíjaskedvezmény, speciális ár. Így a fogyasztók hiába emlékeznek, hogy ez elhangzott, nem tudnak utólag, bizonyítékkal előállni, hiszen a szerződésben más szerepel” – szögezte le Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.

A szakember szerint a fogyasztóknak alaposan át kell gondolniuk, hogy érdemes-e üdülési jogot vásárolni 15, 20, esetleg 30 évre, milliókért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!