2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

A magyar munkavállalók csupán 29 százalékának nem okozott nehézséget az elmúlt egy év

A magyar munkavállalók 29 százalékának nem okozott nehézséget a 2020 márciusa óta tartó időszak, 37 százaléka "hullámvasútként" élte meg jobb és rosszabb időszakokkal, míg csaknem 32 százalék szerint "nagyon nehéz év volt" - közölte a HR Portál kedden az MTI-vel.

  • A magyar munkavállalók csupán 29 százalékának nem okozott nehézséget az elmúlt egy év

A személyügyi szakportál idén március 16 és április 5 között készített online felmérést az oldal látogatói körében, a kérdőív segítségével 1063 munkavállaló értékelte az utóbbi egy évet.

A felmérésből kiderült, hogy a munkavállalók 49,5 százaléka úgy érzi kiégett, elfogytak a mentális tartalékai.

2020 márciusa óta a dolgozók 58 százalékának a folyamatos bizonytalanság és a hosszú távú tervezés hiánya volt a legnehezebb, 39 százalékuk a szórakozási lehetőségek hiányát, 36 százalékuk pedig az elszigetelődést, a társas kapcsolatok beszűkülését említette. A válaszadók 25 százalékának a munka - családi élet - gyerekek tanulásának összehangolása, 18 százalékuk számára a vírustól való félelem, 10 százalékuknak pedig az otthoni munkavégzés okozott nehézséget.

A felmérésben a munkahely változására is rákérdeztek: a válaszadók 78 százaléka azt mondta, hogy ugyanott dolgozik, 6,5 százalékot elbocsátottak és nincs munkája, 6 százalékot szintén elküldtek, de időközben talált új munkahelyet, 10 százalék pedig saját elhatározásból váltott. Mindez azt jelenti, hogy a felmérésben részt vevők 12,5 százalékának mondott fel munkaadója az utóbbi egy évben.

Arra a kérdésre, hogyan dolgoznának a munkavállalók a koronavírus-járvány csillapodása után, amikor újra el lehet kezdeni az irodában dolgozni, csupán a megkérdezettek 13 százaléka válaszolta, hogy várja a teljes irodai visszatérést. A résztvevők 33 százaléka részben térne vissza az irodába, 19 százalékuk pedig teljesen elzárkózik az irodai munkához való visszatéréstől.

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a home office-ban dolgozó munkavállalóknak a 45 százaléka válaszolta azt, hogy munkaadójától mindent megkap a sikeres munkavégzéshez. A megkérdezettek 24 százaléka vélekedett úgy, hogy "magára hagyták", míg 24 százalék csak szakmai, 7 százalék inkább csak mentális segítséget kapott attól a szervezettől, ahol dolgozik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!