2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

A magyar élelmiszereket népszerűsíti a Coop Rally

2013. szeptember 11., szerda 16:42

Hétszáz kilométer két nap alatt, 92 autóval Kelet-Magyarországon – csütörtökön rajtol a VIII. Coop Rally. A rendezvény célja a minőségi hazai élelmiszerek népszerűsítése.

Az idei versenynek nyolc állomása lesz, a résztvevők Kelet-Magyarország kiemelt élelmiszergyártó és -forgalmazó központjait érintik. A rendezvény fővédnökségét idén is Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kardeván Endre államtitkár vállalta. A tárcavezető azt mondta: a verseny mottója lehetne az is, hogy a magyar segítse a magyart, a magyar állam pedig segítse a magyar termelőket.

– A tudatos fogyasztó magatartást igyekszünk elősegíteni, de ez nyilván tudatos vállalkozói magatartást, tudatos kereskedői magatartás igényel – fogalmazott Fazekas Sándor. – Ez érvényes a cégek tulajdonosaira, vezetőire és az ott dolgozókra, hogyha esetleg a fogyasztó megkérdezi azt, hogy mégis melyik termék magyar, akkor egyértelmű választ kapjon. Ebben mi megtesszük a magunkét, hiszen a magyartermék-rendelet, illetve a hungarikumtörvény segíti az eligazodást – tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter.

Forrás: Hír TV