2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

A magyar élelmiszereket népszerűsíti a Coop Rally

Hétszáz kilométer két nap alatt, 92 autóval Kelet-Magyarországon – csütörtökön rajtol a VIII. Coop Rally. A rendezvény célja a minőségi hazai élelmiszerek népszerűsítése.

Az idei versenynek nyolc állomása lesz, a résztvevők Kelet-Magyarország kiemelt élelmiszergyártó és -forgalmazó központjait érintik. A rendezvény fővédnökségét idén is Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kardeván Endre államtitkár vállalta. A tárcavezető azt mondta: a verseny mottója lehetne az is, hogy a magyar segítse a magyart, a magyar állam pedig segítse a magyar termelőket.

– A tudatos fogyasztó magatartást igyekszünk elősegíteni, de ez nyilván tudatos vállalkozói magatartást, tudatos kereskedői magatartás igényel – fogalmazott Fazekas Sándor. – Ez érvényes a cégek tulajdonosaira, vezetőire és az ott dolgozókra, hogyha esetleg a fogyasztó megkérdezi azt, hogy mégis melyik termék magyar, akkor egyértelmű választ kapjon. Ebben mi megtesszük a magunkét, hiszen a magyartermék-rendelet, illetve a hungarikumtörvény segíti az eligazodást – tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!