2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Csodálattal és hálával

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

A Kúria is dönthet az árfolyam mértékéről

A Kúria is dönthet az árfolyam mértékéről egyes devizahiteles perekben.

A Magyar Nemzet az Európai Bizottság állásfoglalása alapján azt írja, a tisztességtelen szerződési feltételekről szóló uniós szabályok alapján vizsgálható az árfolyamrés kérdése. Amennyiben kiderül, hogy a bank tisztességtelenül járt el, a legfelsőbb bírói fórum bizonyos esetekben az átváltási árfolyamot is meghatározhatja.

A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság csütörtökön az úgynevezett Kásler-ügyről tárgyalt. Kásler Árpád és felesége tavaly első fokon jogerősen pert nyert az OTP-vel szemben. A pénzintézet a döntés felülvizsgálatát kérte, a Kúria ezután fordult az uniós bírósághoz.

A hazai devizavita határozatát három-négy hónap múlva hirdethetik ki. A Kúria egyébként karácsony előtt egységesítheti a devizahiteles perekben az ítélkezési gyakorlatot, a legfőbb bírói fórum polgári kollégiuma december 16-án tart jogegységi ülést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!