2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Gazdaság

A különadók akadályozzák a magyar gazdaság fejlődését?

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében bevezetett különadók és intézkedések akadályozzák a magyar gazdaság fejlődését – a GKI Gazdaságkutató előrejelzése szerint.

Az elemzők arra számítanak, hogy a választási költekezések miatt nem lehet majd tartani az előrejelzett 2,7 százalékos hiányt. A GKI felmérése szerint a GDP stagnálni fog, míg az ipari termelés 1 százalékkal bővül, a beruházások pedig 2 százalékkal csökkennek. Az előrejelzés alapján az infláció és az alapkamat csökken, a költségvetés finanszírozási feltételei javulnak, és a magyar gazdaság iránti politikai és befektetői bizalmatlanság tovább erősödik. A GKI szerint a bruttó átlagkereset 2,2 százalékkal, míg a fogyasztói árindex 2,3 százalékkal emelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!