2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

A külföldi piacok megszerzése a kertészetek célja

Ötezer négyzetméteres üvegházat adtak át Hódmezővásárhelyen a Magyar Nemzeti Bank és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával – a beruházás 185 millió forintból valósult meg.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a kertészetek számára a belföldi mellett a külföldi piacok megszerzése kell, hogy legyen a cél a jövőben. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy két hektáron egymillió tonna fürtös paradicsomot termeljenek majd évente.

– Nem kisebb a tervünk, mint az, hogy a jelenleg mintegy 2,5 millió tonna zöldség- és gyümölcsproduktumot egymillió tonnával, tehát 3,5 millió tonnára emeljük meg. Célunk tehát a minőségi árualapok növelése egymillió tonnával, ez nyilván az ágazat kibocsátását és a foglalkoztatást is növelni fogja. Ami külön jó hír, a zöldség-gyümölcs ágazatban nincsenek bonyolult termelési szabályozások, mint sok más területen, nincs ez a kvótarendszer, tehát amit mi jó minőségben homogén árualapot meg tudunk termelni, ennek a piaci lehetőségei itt vannak, akár az unión belül, akár hogyha kelet felé nézünk – közölte Czerván György.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!