2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Gazdaság

A kormány megállapodást kötött a Magyar Telekommal

Együttműködési megállapodást kötött a kormány a Magyar Telekommal. A megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök írta alá a német Telekom vezérigazgatójával.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég fő tulajdonosa a német Deutsche Telekom. A vállalat mintegy 50 országban van jelen és több mint 230 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. A cégcsoport több mint 58 milliárd euró bevételt termelt a 2012-es üzleti évben, ennek több mint felét Németországon kívül.

– Közép-Európa egy felívelő korszak előtt áll. Mindannyian ismerjük az európai gazdaság nehézségeit és sajátosságait. Abban egyetértés van, hogy az elmúlt huszonegy néhány évnek az a munkája, a közép-európai országoknak, a Balti-tengertől le az Adriáig, speciálisan és sikeresen kapcsolta össze gazdaságaikat a német gazdasággal. Ami ma azzal a következménnyel jár, hogy a következő 10-15 évben az Európai Unión belül a gazdasági növekedés centruma, motorja, központja, az Közép-Európa lesz. Ehhez nekünk szükségünk van egy sikeres német gazdaságra és egy sikeres közép-európai régióra. Abban a reményben írtam alá a megállapodást, hogy mindenki elvégzi a maga dolgát és a következő években egy sikeres Németországgal és sikeres Közép-Európával számolhatunk – mondta a magyar kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!