2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

A kormány benyújtja saját devizahiteles-mentő javaslatát

Már a hét végén benyújthatja a kormány saját, a devizaadósok megsegítésére szolgáló javaslatát.

A nemzetgazdasági miniszter azt mondta a távirati irodának: nem fogadják el a bankszövetség pénteken átadott javaslatait, mert azok nem orvosolják a problémákat. Varga Mihály ezt egyébként már a múlt héten jelezte a Hír TV-nek adott interjúban. Sajtóhírek szerint a bankok érdekképviselete – a magukat otthonvédőnek nevező civil szervezetekkel folytatott megbeszélések alapján – azt javasolta a kormánynak, hogy a kilakoltatási moratórium egy hónappal korábban, tehát november 1-jével kezdődjön. További kedvezmény lenne, hogy a pénzintézetek nem lakoltathatnák ki az adósokat, ha tartozásuk nem haladja meg a félmillió forintot.

„A visszajelzések alapján mi is úgy látjuk, hogy a bankok túlságosan sokat nem tettek az elmúlt hetekben, nem használták ki azt a lehetőséget, hogy a banki ügyfelekkel szerződésmódosítást érjenek el, ilyet nem kezdeményeztek, azok a banki ügyfélsegítő programok, amelyek korábban is működtek, nem tudták ezt a szerepet betölteni. Tehát ez nem jelent mást, mint azt, hogy nekünk el kell kezdeni most már komolyan dolgozni. Ez a munka elindult, gőzerővel folyik a minisztériumban, és november 1-je után haladéktalanul beterjesztjük azt a javaslatsort, ami a devizahitel-problémának a megoldására született” – közölte Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!