2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Gazdaság

A kedvező nemzetközi hangulat húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 302,67 pontos, 0,47 százalékos emelkedéssel, 64 128,40 ponton zárt szerdán.

  • A kedvező nemzetközi hangulat húzta a BUX-ot

A részvénypiac forgalma 10,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: az európai tőzsdék jó hangulatban zártak, az amerikai piacokon is pluszban voltak az indexek késő délután. A magyar börze visszafogottabb teljesítményét az okozta, hogy az OTP és a Magyar Telekom is mínuszba fordult a kereskedés végére.

Az elemző szerint az OTP részvényeinek gyengüléséhez hozzájárulhattak a referenciakamatok átalakításáról szóló hírek, az ezzel kapcsolatos bizonytalanság, illetve az elmúlt időszak árfolyam-emelkedése miatt kezdhettek profitrealizálásba a befektetők. Hasonló a helyzet a Magyar Telekomnál, a részvény jól teljesített az elmúlt hetekben, egy ilyen növekedés után nem meglepő a korrekció - tette hozzá.

A Mol 38 forinttal, 1,35 százalékkal 2858 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 0,39 százalékkal 16 735 forintra csökkent, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,26 százalékkal 766 forintra esett, forgalma 567,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,11 százalékkal 9545 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 5629,18 ponton zárt szerdán, ez 58,49 pontos, 1,05 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!