2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Gazdaság

A kedvező adózási jogszabályok miatt döntenek hazánk mellett

A kedvező adózási jogszabályok vonzzák nagy számban a cseh és szlovák cégeket hazánkba – erről Tóth Márk adószakértő beszélt a Hír TV Rájátszás című műsorában.

Mintegy tízezer szlovák és cseh cég települt Magyarországra az elmúlt években a kedvező adózási jogszabályok miatt. Tóth Márk adószakértő a Hír TV Rájátszás című műsorában elmondta: elsősorban a tízszázalékos társasági nyereségadó és a Magyarországon nem létező osztalékadó miatt döntenek hazánk mellett a környező országok cégvezetői.

– A 10 százalékos társasági adó egy nagyon elfogadható mérték, hiszen Csehországban 19 százalék, Szlovákiában úgyszintén, míg Németországban 30 százalék ennek a mértéke – fogalmazott Tóth Márk könyvvizsgáló.

Magyarország az utóbbi években rejtett adóparadicsommá vált a cseh cégek számára – állítja a CEKIA cseh pénzügyi információs ügynökség. Korábban már más cégek is hazánk mellett tették le voksukat külföldi szomszédaink helyett a kedvezőbb feltételek – az olcsóbb munkaerő és az állami támogatás – miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!