2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Szolgának születtek

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

A hó végéig még kérhető az állami segítség

Január 31-éig kaptak haladékot azok a vállalkozók és társaságok, akik állami támogatást igényelnek a netes pénztárgépekre való átálláshoz.

Az állam gépenként 50 000 forintos támogatást biztosít, maximum öt gépre, 250 000 forint értékben azoknak, akiknek az éves árbevétele nem éri el az 500 millió forintot. A támogatást eredetileg a december 31-éig üzembe helyezett gépek után lehetett volna igénybe venni, de a forgalmazói csúszások miatt sokan elestek volna az állami segítségtől. A nemzetgazdasági miniszter szerint a gyártók elkezdték teljesíteni a megrendeléseket, így azoknak a vállalkozóknak, akik be akarják kötni még ebben a hónapban a netes pénztárgépet, lehetőségük van rá.

„Ha ma valaki úgy gondolja, hogy meg akarja venni és be akarja kötni ezt a pénztárgépet, akkor szépen elsétál a forgalmazó üzletébe, megvásárolja, és beköti. Most már egyre szűkebb a lehetőség, hogy arra hivatkozzon valaki, hogy a forgalmazó még nem tudta leszállítani a pénztárgépeket – jelentette ki Varga Mihály. – A nekünk adott forgalmi visszajelzések alapján az a helyzet, hogy nagyon sok esetben a kereskedő nem vette még át a forgalmazótól az országban lévő gépet.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!