2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

A héten érkezik a dupla nyugdíj

Már ma elkezdték kézbesíteni a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2 millió 400 ezer embert érint.

  • A héten érkezik a dupla nyugdíj

A HírTV által megkérdezett nyugdíjasok már nagyon várják a dupla nyugdíj érkezését. Azok, akik postai úton kérték, már a héten megkapják. Többségük szerint a szankciók okozta magas infláció miatt ez most mindannyiuknak nagy segítséget jelent, de akadt olyan is, aki inkább az unokáira költi a plusz pénzt.

A februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíj érkezése körülbelül 2 millió 400 ezer embert érint, a járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot. Mindezt az e havi nyugellátások és nyugdíjszerű ellátások, valamint a 13. havi nyugdíj és ellátás összege teszi ki.

A nyugdíjszakértő szerint, ha a dupla nyugdíj összegét egész évre kivetítjük, több mint 8%-os emelés rakódik rá az éves 15%-os nyugdíjemelésre.

A nyugdíjak egyébként 2010 óta mintegy 92 százalékkal emelkedtek. Az átlagnyugdíj összege pedig 97 ezer forintról 208 200 forintra nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!