2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

A görög fejlemények gyengítik a forintot

Tovább gyengült a forint árfolyama. Az euróval ismét 319 körül kereskedtek kedd délelőtt. A Hír TV által megkérdezett elemző szerint a gyengülő tendencia a régiós devizákat is érinti. Elsősorban a külföldi hírek befolyásolják a piacot.

„Ez a 320-as szint nem meglepő, hiszen tegnap is, illetve az ünnepek utolsó pillanataiban is ennek a környékén tartózkodott a hazai fizetőeszközünk, és egyébként a nemzetközi hangulat is meglehetősen borús. A tengerentúlon is jókora esés volt a tőzsdéken. Alapvetően a görög fejlemények nyomasztják a piacokat, és valószínűleg ez még egy jó pár hétig így lesz. Egyelőre ez van a befektetők fókuszában, az orosz gazdaság, illetve az orosz–ukrán krízis, úgy tűnik, háttérbe szorult egy picit” – fogalmazott Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője a Hír TV-nek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Görögországban január 25-én előre hozott parlamenti választásokat tartanak. Ennek legnagyobb esélyese egy megszorításellenes baloldali párt, így az sem elképzelhetetlen, hogy az új athéni vezetés úgy dönt: távozik az euróövezetből. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Németországgal kivételez az Európai Unió

Németországgal kivételez az Európai Unió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!