2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

A görög fejlemények gyengítik a forintot

Tovább gyengült a forint árfolyama. Az euróval ismét 319 körül kereskedtek kedd délelőtt. A Hír TV által megkérdezett elemző szerint a gyengülő tendencia a régiós devizákat is érinti. Elsősorban a külföldi hírek befolyásolják a piacot.

„Ez a 320-as szint nem meglepő, hiszen tegnap is, illetve az ünnepek utolsó pillanataiban is ennek a környékén tartózkodott a hazai fizetőeszközünk, és egyébként a nemzetközi hangulat is meglehetősen borús. A tengerentúlon is jókora esés volt a tőzsdéken. Alapvetően a görög fejlemények nyomasztják a piacokat, és valószínűleg ez még egy jó pár hétig így lesz. Egyelőre ez van a befektetők fókuszában, az orosz gazdaság, illetve az orosz–ukrán krízis, úgy tűnik, háttérbe szorult egy picit” – fogalmazott Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője a Hír TV-nek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Görögországban január 25-én előre hozott parlamenti választásokat tartanak. Ennek legnagyobb esélyese egy megszorításellenes baloldali párt, így az sem elképzelhetetlen, hogy az új athéni vezetés úgy dönt: távozik az euróövezetből. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!