2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Gazdaság

A gazdaság teljesítménye miatt növekedtek a keresetek

Gyorsult a keresetek emelkedése augusztusban. A KSH adatai szerint a versenyszférában 4,4 százalékkal, a költségvetési intézményeknél pedig 2,3 százalékkal nőttek a bérek.

Továbbra is a pénzügyi, az informatikai és az energetikai szektorban lehet a legjobban keresni, de augusztusban emelkedett a tanárok és a vendéglátásban dolgozók fizetése is. Elemzők szerint az ország javuló gazdasági teljesítménye miatt van lehetőség a bérfejlesztésre is.

– Alapvetően elmondható az, hogy az egész évre javuló gazdasági teljesítmény és a várt szint feletti növekedés jellemző, tehát elméletileg nagyobb mozgástere van a versenyszektornak is most már a bérfejlesztésekre az elmúlt években. A válság legsötétebb időszakában elhalasztott bérfejlesztéseket próbálják folyamatosan pótolni valahogy, a másik oldalról rendkívül alacsony az inflációs környezet, amely hozzájárul ahhoz, hogy ez a hónapok óta tartó reálbér-növekedési tendencia továbbra sem tört meg – vélekedett Tóth Gergely, a BudaCash Brókerház vezető elemzője.

A katonák is több pénzt vihetnek haza

Jövőre többet kereshetnek a katonák is. A honvédelmi miniszter a köztévé reggeli adásában azt mondta: számokról még nem beszélhet, de jelentős illetményemelést tervez a tárca. Hende Csaba szerint azon is dolgoznak, hogy a jövő évtől, gyorsított ütemben tudják bevezetni azt az életpályamodellt, ami az illetmények növelése mellett nyugdíjkorig tartó kiszámíthatóságot, garantált előmeneteli rendszert, megfelelően támogatott lakhatást és továbbképzést biztosítana.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!