2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

A gazdaság teljesítménye miatt növekedtek a keresetek

Gyorsult a keresetek emelkedése augusztusban. A KSH adatai szerint a versenyszférában 4,4 százalékkal, a költségvetési intézményeknél pedig 2,3 százalékkal nőttek a bérek.

Továbbra is a pénzügyi, az informatikai és az energetikai szektorban lehet a legjobban keresni, de augusztusban emelkedett a tanárok és a vendéglátásban dolgozók fizetése is. Elemzők szerint az ország javuló gazdasági teljesítménye miatt van lehetőség a bérfejlesztésre is.

– Alapvetően elmondható az, hogy az egész évre javuló gazdasági teljesítmény és a várt szint feletti növekedés jellemző, tehát elméletileg nagyobb mozgástere van a versenyszektornak is most már a bérfejlesztésekre az elmúlt években. A válság legsötétebb időszakában elhalasztott bérfejlesztéseket próbálják folyamatosan pótolni valahogy, a másik oldalról rendkívül alacsony az inflációs környezet, amely hozzájárul ahhoz, hogy ez a hónapok óta tartó reálbér-növekedési tendencia továbbra sem tört meg – vélekedett Tóth Gergely, a BudaCash Brókerház vezető elemzője.

A katonák is több pénzt vihetnek haza

Jövőre többet kereshetnek a katonák is. A honvédelmi miniszter a köztévé reggeli adásában azt mondta: számokról még nem beszélhet, de jelentős illetményemelést tervez a tárca. Hende Csaba szerint azon is dolgoznak, hogy a jövő évtől, gyorsított ütemben tudják bevezetni azt az életpályamodellt, ami az illetmények növelése mellett nyugdíjkorig tartó kiszámíthatóságot, garantált előmeneteli rendszert, megfelelően támogatott lakhatást és továbbképzést biztosítana.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Már folyik az olaj a Mol vecsési kútjából

Már folyik az olaj a Mol vecsési kútjából

Már zajlik a próbatermelés a Mol Vecsés 2 olajkútján. Az eddig ismeretlen kőolajmezőre 2100 méter mélyen bukkantak rá. Az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, később ez 700-1000 hordóra is növekedhet. A helyszínről Veres Viktor tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!