2024. 10. 21. Hétfő Orsolya napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Gazdaság

A gazdák védelmét sürgette Nagy István Luxembourgban + videó

A gazdák védelmét és kiszámítható piaci körülmények kialakítását sürgette Nagy István agrárminiszter hétfőn Luxembourgban, az Európai Unió tagországai mezőgazdasági minisztereinek tanácskozását megelőzően.

  • A gazdák védelmét sürgette Nagy István Luxembourgban + videó

A tárcavezető újságíróknak elmondta: tárgyalnak az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) jövőjéről, és reményét fejezte ki, hogy a megbeszélésen sikerül olyan álláspontot kialakítani, amely segítségével a KAP 2027 után gazdaközpontú, versenyképes, válságálló, fenntartható és tudásalapú lesz.

Mint mondta, az ülésen igyekeznek közös megoldásokat találni az élelmiszerláncot érintő kihívásokra, amelyek közül egyebek mellett az állat- és növénybetegségeket emelte ki.

Tájékoztatott továbbá arról, hogy a részt vevő miniszterek egyeztetnek majd a balti országok halászati kvótájának megállapításáról is.

"Látjuk, hogy a tengeri halállományokban milyen problémák vannak, ugyanakkor olyan megoldást kell találnunk, amely figyelembe veszi a tengerparti országok lakóinak gazdasági, társadalmi és szociális helyzetét is" - jelentette ki.

Nagy István elmondta, hogy a szokásos napirendek mellé a tagországok még tíz további napirendet is felvettek, így szó lesz egyebek között a kárókatonák gyérítéséről és a fókák vadászatáról is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hernádi Zsolt: Az európai energiaipar ostrom alatt van

Hernádi Zsolt: Az európai energiaipar ostrom alatt van

"Azzal, hogy Európában az üzleti racionalitás helyét a politika vette át, hibás döntések, irreális klímacélok születtek. Ennek következménye pedig, hogy versenyképességünk csökken, és ipari szereplőink elhajóznak." Többek között így fogalmazott cikkében Hernádi Zsolt, a MOL Zrt. vezérigazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Veszélybe kerülne az élelmiszerbiztonság az agrártámogatások nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!