2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Gazdaság

A forinthitelesek is jól járnak

Nemcsak a devizában, hanem a forintban eladósodottakat is segítheti az adótörvények jövő évi módosítása.

A 2014-es jogszabálytervezet szerint a pénzintézeteknek januártól nem kell majd adót fizetniük az elengedett kölcsön, illetve hitelösszeg után. Akkor is jár majd az adómentesség, ha a hitelt nem biztosítja lakásra bejegyzett zálogjog. A hitelintézeteknek a kamatkedvezmények után sem kell majd közterheket fizetniük, ha a hitelre, kölcsönre azért nem számolnak fel kamatot, hogy azzal helyreállítsák egy fizetésképtelen adós fizetőképességét.

„Mind az adósok, mind a bankok régóta várták ezt. Nagyon sok olyan problémás hitel van, ahol a forint gyengülése miatt a devizahitelnek az összege akár 20-30 százalékkal magasabb lehet, mint az ingatlannak a piaci ára,  és ilyen esetben az adósok sokszor eladnák az ingatlant és szeretnék lezárni a hitelt, de általában nem tudják azt a maradék összeget kifizetni, és ilyenkor a bankoknál lehetőség van arra, hogy meg tudjanak egyezni, elengedjék a tartozásnak egy részét. Eddig a bankok annyira nem szerették ezt, mert meg kellett fizetniük utána egy 16 és egy 27 százalékos adót, tehát nekik ez még nagyobb veszteség volt, így hogyha nem lesz nekik ezután adókötelezettségük, én úgy gondolom, hogy sokkal jobb lehetőségek lesznek és sokkal jobban tudnak majd egymással megegyezni a bankok és az adósok” – elemezte a helyzetet Gergely Péter, a Bankráció.hu hitelszakértője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!