2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Gazdaság

A forinthitelek egy lépésben történő átváltását tűzik ki célul?

Nem döntött tegnapi ülésén a kormány a devizahiteles mentőcsomagról, azonban már tárgyaltak a bankszövetség ajánlatáról – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Magyar Bankszövetség várja a további tárgyalásokat, a bankok azonban csak a megállapodás után tudnak felkészülni a devizahiteles mentőcsomagra.

Sietve érkezett kedden a bankszövetség elnöke, hogy átadja a nemzetgazdasági miniszternek a pénzintézetek javaslatát a devizahiteles mentőcsomagról. Csütörtökön azonban csak telefonon folytatták az egyeztetést. A kormány ugyanis még nem döntötte el, hogy a Nemzeti Bank vagy a bankszövetség javaslatai alapján folytassák a tárgyalásokat. „A Magyar Bankszövetség kedden adta át javaslatcsomagjait a devizahiteles kérdéskörben a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, egyelőre várjuk a minisztérium visszajelzését, mi készek vagyunk a tárgyalások folytatására, a további szakmai egyeztetésekre” ˜– közölte a bankszövetség kommunikációs vezetője.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a kormány várhatóan a bankszövetségi javaslatnál jóval gyorsabb megoldásban gondolkodik, és a devizahitelek egy lépésben történő átváltását tűzi ki célul. „A kormány tárgyalt, tegnap foglalkozott természetesen a devizahitelek ügyével, döntéseket nem hoztunk, jelenleg vizsgáljuk a bankszövetség ajánlatát” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.


Amíg nincs megállapodás, a bankok is csak a kiszivárgó hírek alapján számíthatják ki, hogyan érinti majd őket a devizahiteles mentőcsomag. „Hát itt nincs megegyezés, tárgyalások vannak, tehát természetesen minden egyes változatnak a hatását kiszámoljuk, de erről nem nyilatkoznék addig, amíg nincs meg a végső megállapodás” – nyilatkozta Csányi Sándor.

A kormány célja, hogy egy olyan megoldást találjanak a devizahitelesek problémáira, amely alapján az ügyfelek, a bankok és az állam arányosan veszik ki a részüket a terhek csökkentéséből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!