2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

A forinthitelek egy lépésben történő átváltását tűzik ki célul?

Nem döntött tegnapi ülésén a kormány a devizahiteles mentőcsomagról, azonban már tárgyaltak a bankszövetség ajánlatáról – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Magyar Bankszövetség várja a további tárgyalásokat, a bankok azonban csak a megállapodás után tudnak felkészülni a devizahiteles mentőcsomagra.

Sietve érkezett kedden a bankszövetség elnöke, hogy átadja a nemzetgazdasági miniszternek a pénzintézetek javaslatát a devizahiteles mentőcsomagról. Csütörtökön azonban csak telefonon folytatták az egyeztetést. A kormány ugyanis még nem döntötte el, hogy a Nemzeti Bank vagy a bankszövetség javaslatai alapján folytassák a tárgyalásokat. „A Magyar Bankszövetség kedden adta át javaslatcsomagjait a devizahiteles kérdéskörben a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, egyelőre várjuk a minisztérium visszajelzését, mi készek vagyunk a tárgyalások folytatására, a további szakmai egyeztetésekre” ˜– közölte a bankszövetség kommunikációs vezetője.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a kormány várhatóan a bankszövetségi javaslatnál jóval gyorsabb megoldásban gondolkodik, és a devizahitelek egy lépésben történő átváltását tűzi ki célul. „A kormány tárgyalt, tegnap foglalkozott természetesen a devizahitelek ügyével, döntéseket nem hoztunk, jelenleg vizsgáljuk a bankszövetség ajánlatát” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.


Amíg nincs megállapodás, a bankok is csak a kiszivárgó hírek alapján számíthatják ki, hogyan érinti majd őket a devizahiteles mentőcsomag. „Hát itt nincs megegyezés, tárgyalások vannak, tehát természetesen minden egyes változatnak a hatását kiszámoljuk, de erről nem nyilatkoznék addig, amíg nincs meg a végső megállapodás” – nyilatkozta Csányi Sándor.

A kormány célja, hogy egy olyan megoldást találjanak a devizahitelesek problémáira, amely alapján az ügyfelek, a bankok és az állam arányosan veszik ki a részüket a terhek csökkentéséből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!