2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Gazdaság

A digitalizáció nemzeti ügy, a digitális tudás terjesztése kiemelt közügy

7,5 milliárd forintos uniós hitelkeretet közvetít a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak a Magyar fejlesztési Bank (MFB). A kamatmentes kölcsönt szolgáltatásfejlesztésre használhatják fel a cégek legkevesebb 5, maximum 200 millió forint értékben.

  • A digitalizáció nemzeti ügy, a digitális tudás terjesztése kiemelt közügy

„Azok a gyerekek, akik ma elkezdik az iskolát, és kikerülnek 12 vagy 16 év múlva, olyan munkakörben fognak dolgozni, ami ma még nem létezik és nem is nagyon értjük a tartalmát.”

Az innovációs és technológiai miniszter szerint előre nem látható átalakulást hoznak a világ gazdaságában a forradalmian új technológiák, amelyre minden országnak készen kell állnia. Palkovics László szerint Magyarország idejében ismerte fel a 21. század kihívásait.

„Létre kell hoznunk azokat a stratégiákat, azokat a technológiai platformokat, ami a magyar gazdaságot föl fogja készíteni erre az új világra. Ennek a stratégiának a része a Digitális jólét program. Ha megnézzük a környező országokat, európai országokat, akkor azt tudom mondani, hogy Magyarország ebben élen járt, ilyen komplexitású, ilyen részletes digitális stratégiája nagyon kevés országnak van” – emelte ki Palkovics László.

A digitalizáció növeli a vállalkozások, ezáltal az ország versenyképességét is. Juhász Edit pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár azt mondta: az ország érdeke, hogy ebből a trendből ne maradjon ki.

„A magyar vállalkozások versenyképessége, és így a nemzetgazdaságunk teljesítménye is jelentős mértékben azon múlik, hogy a hazai és a nemzetközi konkurenciával ezen a területen is miként vagyunk képesek lépést tartani. Éppen ezért számunkra a digitalizáció nemzeti ügy, a digitális tudás terjesztése pedig kiemelt közügy” – húzta alá Juhász Edit.

A hazai kis- és közepes vállalkozások digitális fejlesztésében a Magyar Fejlesztési Bank Digitális jólét hitelprogramja nyújt segítséget. A szeptembertől igényelhető kedvezményes hitelt a Közép-Magyarországon kívüli cégek igényelhetik, 10 százalékos önrésszel, 0 százalékos kamattal.

„A Digitális Jólét Nonprofit Kft. megvizsgálja, hogy valóban a digitalizációs célokhoz illeszkedő-e a beadott igény, és ez valóban inkább egy együttműködés kell, hogy legyen. Tehát lehet egy olyan visszajelzés is, hogy így nem, de ha, akkor igen, tehát nem egy ítélkezés, hanem inkább egy támogatás. És amennyiben ez a folyamat lement, ez egy körülbelül 3 hétre becsült időigényű folyamat, egyébkét online lehet felölteni stílszerűen magát az anyagot, amit elbírál az előminősítő, utána indulhat maga a hiteligénylés” – ismertette Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója.

A jelenleg 7,5 milliárd forintos teljes hitelkeret a becslések szerit több, mint 200 cégnek nyújthat segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!