2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

A családi vállalkozások a dohánykoncessziók nyertesei

A multinacionális cégek helyett a családi vállalkozások nyerték el a dohánykoncessziók túlnyomó többségét – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában a kormányszóvivő.

Giró-Szász András szerint ez is azt mutatja, hogy a nemzeti dohányboltok létrejöttével teljesültek a piac átalakításakor meghatározott célok. „A korábbi 700-zal szemben most 5400 családi vállalkozás kezébe kerül. Elhiszem, hogy a sajtó felkapja ezt, ha jól látom négy-öt példát futtatnak folyamatosan körbe, de még egyszer mondom: 5400-an nyertek az 5400-ból, 3000 körül van azon vállalkozások száma, amelyek csak egy trafikot nyertek. Ötnél többet senki nem nyert, tehát nem hiszem, hogy azzal probléma lenne, hogy a kormány az eredeti célkitűzését hajtja végre” – mondta a kormányszóvivő. Hozzátette azt is, hogy így olyan magyar családi vállalkozások kaptak teret, amelyek a hasznukat itthon forgatják vissza.

A Giró-Szász Andrással készült beszélgetést itt tekintheti meg.

Az MSZP érvénytelenítene

A trafikpályázatok eredményének érvénytelenítését követelik a szocialisták. A párt elnöke azt mondta: a dohánypiac újraosztása 40 ezer család megélhetését vette el, ráadásul jogorvoslati lehetőség nélkül. Mesterházy Attila szerint a pályázatokon a Fidesz-közeli vállalkozásoknak kedveztek. A politikus azt ígérte: ha megnyerik a választást, új pályázatot írnak ki a trafikok üzemeltetésére. "A szocialista párt, ha kormányra kerül, akkor a többség birtokában olyan jogszabály-módosítást fog végbevinni, amivel kizárja őket és semmissé teszi ezt a mostani tendert, tehát egy évre rendezkedjenek be, hosszabb távra egészen biztosan nem. És ezzel mi vissza fogjuk adni azoknak a tisztességes magyar családoknak ezt a koncessziós jogot, akik eddig is tisztességesen tették a dolgukat" - mondta Mesterházy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!