2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

A börtön falai között is cél a teljes foglalkoztatottság

A börtön falai között is cél a teljes foglalkoztatottság - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár meglátogatásakor. Rétvári Bence hangsúlyozta: a fogvatartottak számára biztosított munkalehetőség nem csak a börtön működési költségét csökkentheti, hanem perspektívát ad raboknak a szabadulásuk utáni visszailleszkedéshez.

  •  A börtön falai között is cél a teljes foglalkoztatottság

Készülnek az új termékek a balassagyarmati börtön cipőgyárában. Itt nem csak az az érdekes, hogy a Magyarországon egyedülálló 'poliuretán direkt-fröccsöntött technológiát használják, hanem, hogy a gyártásban a fogvatartottak vesznek részt.

A gyártósor megtekintése után Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a balassagyarmati cipőgyár nem csak kiszolgálja a hazai egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat lábbeli és kesztyű termékekkel, hanem előteremti a fogvatartottak fizetését is.

Minden olyan fogvatartott, akinek az egészségügyi állapota megengedi, az tanul vagy dolgozik. A balassagyarmati gyárban évente százötvenezer cipő készül el. Rétvári Bence kijelentette: a teljes foglalkoztatottság a börtönben is cél.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!