2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Gazdaság

A bankszövetség dolgozik a hiteladósok pénzügyi helyzetének stabilizálásán

A Magyar Bankszövetség aktívan dolgozik az önhibájukon kívül bajba került, hitellel rendelkező családok és vállalatok pénzügyi helyzetének stabilizálásán, folyamatosan vizsgálja a leginkább sújtott ágazatok és vállalkozások helyzetét, a munkahelymentő pénzügyi megoldási lehetőségeket - közölte a szervezet az MTI-vel kedden.

  • A bankszövetség dolgozik a hiteladósok pénzügyi helyzetének stabilizálásán

Mint írják, finanszírozási szempontból vannak olyan területek, ahol elkerülhetetlen bizonyos hiteltörlesztési moratórium kihirdetése, más területeken egyéb ismert adósvédelmi eszközök használatát veszik számba. Ezek a stabilizáló lépések elősegítik a krízisidőszakon való túljutást, egyúttal a veszélyhelyzetet követően megalapozhatják a gazdaság minél gyorsabb megerősödését - teszik hozzá.

Hangsúlyozzák: a bankszektor minden körülmények között biztosítja a folyamatos rendelkezésre állást, az üzletmenet folytonosságát, a digitális szolgáltatások elérhetőségét és a készpénzforgalmat a gazdaság vérkeringésének fenntartásához. Ugyanakkor számításba kell venni, hogy a bankszektor úgy készül a gazdaságmentő lépésekre, hogy közben maga is óriási kihívás előtt áll, az ügyfélkör gazdasági nehézségei a bankok mérlegében is hatványozottan és veszteséget eredményezően fognak megjelenni.

A Magyar Bankszövetség eljuttatta gazdaságvédő javaslatcsomagját az illetékes kormányzati egységhez, és minden releváns egyeztetésen magas szinten, döntőképes vezetőkkel képviseli a szektort.

E mellett továbbra is szakmai ajánlások kiadásával kívánja segíteni a pénzügyi szektor és az ügyfelek felkészülését, és a veszélyhelyzet hatásainak enyhítését. A szervezet a kormányzati operatív törzs intézkedéscsomagjait követve, szorosan együttműködik a pénzügyi akciócsoporttal és a gazdasági újraindítási akciócsoporttal, valamint a Magyar Nemzeti Bankkal - írják.

MNB: szünetelnek a személyes meghallgatások a Pénzügyi Békéltető Testületnél

A Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) március 17-től határozatlan időre szünetelteti a személyes meghallgatásokat a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, a következő napokra személyes meghallgatásokra behívott ügyfeleket és pénzügyi szolgáltatókat a testület telefonon, illetve e-mailben értesíti - közölte az MNB kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint módosult a Pénzügyi Békéltető Testület működési rendje, ennek értelmében azok a békéltetési eljárások, amelyeknél már kitűzték a személyes meghallgatást automatikusan írásban is folytatódnak az érintett pénzügyi szolgáltató, illetve a kérelmező ügyfél hozzájárulása nélkül. Az eljárások további gördülékeny ügyintézése így biztosított.     Azoknál az eljárásoknál pedig, ahol még nem tűztek ki meghallgatást, a testület a felek beleegyezését kéri majd az eljárások írásbeli folytatáshoz.     A további egyéb közléseket, iratokat a PBT az eddig megszokott rendben és kommunikációs csatornán keresztül tudja fogadni, illetve küldeni. A testület az érintetteket levélben tájékoztatta. Ezen felül - bár a jegybank személyes ügyfélszolgálata átmenetileg szünetel - a személyes iratleadás még biztosított az MNB Budapest, Szabadság tér 9. szám alatt található székházában.     A Pénzügyi Békéltető Testület eljárásairól, működéséréről a jegybank honlapján a Békéltetés címszó alatt találhatók további információk - olvasható az MNB közleményében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!