2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít az E.ON Hungária

Nagyot lépett az E. ON a tiszta energiák felhasználása felé. 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indítanak. Az erősebb hálózat képes lesz minden megtermelt megújuló energiát - főleg a napenergiát eljuttatni a fogyasztókhoz. A pénz felét a magyar kormány előfinanszírozza, mert a beruházás erősíti Magyarország ellátásbiztonságát és energiaszuverenitását.

  • 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít az E.ON Hungária

Szinte végtelen napelem-erdő Magyarország közepén. És egy ház, amelynek a tetejét elborítják az energiatermelő panelek. 2022-ben 130 ezer háztartási méretű kiserőmű csatlakozott a hálózathoz, ez több, mint az előzőt tíz évben összesen. A kétféle rendszer tavaly 4000 megawattóra áramot termelt, ez a paksi atomerőmű teljesítményének a duplája.

A napenergia azonban nem egyenletesen termelődik. Hogy a hálózat kibírja az ingadozásokat, 74 milliárdos fejlesztést indít az E.on. Így folytatódhatnak a napelem-telepítések, és még 726 megawattnyi kapacitást épülhet ki - ami még körülbelül másfél paksi atomblokk teljesítményének felel meg.

A kormány pedig gyorsítja a folyamatot: a többi elosztó társaságnál, valamint a nagyfeszültségű hálózatot üzemeltető Mavirnál is támogatja a hasonló projekteket: Brüsszelben 163 milliárd forintnyi támogatást hagytak jóvá Magyarországnak, a pénzek beérkezéséig előfinanszírozza a beruházók érintett költségeit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!