2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Gazdaság

66 éves Magyarország legismertebb számsorsjátéka, az Ötöslottó – közel 3 milliárd forint várja a játékosokat

Milliárdokkal várja 66. születésnapján a játékosokat hazánk legrégebbi számsorsjátéka, az Ötöslottó. 1957-ben február 13-án kezdték meg a szelvények értékesítését, az Ötöslottó pedig azóta is töretlen sikernek örvend. A játék 66 éves története során 44-en váltak milliárdossá.

  • 66 éves Magyarország legismertebb számsorsjátéka, az Ötöslottó –  közel 3 milliárd forint várja a játékosokat

„Vigyázz Totó, jön a Lottó!” - 1957. február 13-án történelmi nap virradt a szerencsejáték szervezésre, aznap vette kezdetét ugyanis az Ötöslottó szelvényeinek értékesítése. Az akkori sajtó csak a Totó méltó ellenfeleként említette az új játékot, az Ötöslottó pedig nem csak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hanem meg is hódította az országot.

A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint az Ötöslottó ismertsége a felnőtt lakosság körében közel 100%-os, és az is elmondható, hogy a 18 év felettiek közel fele rendszeresen ötöslottózik, heti szinten átlagosan 3,5 millió alapjátékot küldenek játékba.

A Szerencsejáték Rt. 1991-es megalakulását követően az első kilencszámjegyű nyeremény 1992-ben talált gazdára, amikor a tizenkéttagú dinnyekertész család 125 090 951 forintot nyert, a nyereményből pedig megajándékozták a horti rendőrőrsöt egy nagyértékű számítógéppel, amellyel az egyenruhások csatlakozhattak a rendőrség adatrendszeréhez.

Az ezredfordulóhoz közeledve, 1999-ben a 37. játékhetében alakult meg a milliárdosok klubja, ekkor lépte át az Ötöslottó főnyereménye a bűvös egymilliárdos határt. Az Ötöslottó csúcstartó nyereményét 2020-ban vihették haza, amikor egy szerencsés nyertes a 13. játékhéten 6,43 milliárd forinttal lett gazdagabb.

Az Ötöslottón most is milliárdok várják a játékosokat, ugyanis 16 hete nem született telitalálatos, így a várható főnyeremény 2,82 milliárd forintra duzzadt. Amennyiben szombaton sem talál gazdára a főnyeremény, a halmozódásnak köszönhetően a jackpot összege megközelíti majd az Ötöslottó 66 éves történetének TOP10-es nyereményét is.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Szeptember 22-e a Nyitott Piacok Napja. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól és a piacozáshoz akar kedvet csinálni. Ez a hazai kezdeményezés a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumának első megvalósult együttműködése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!