2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

450 milliárdot költhetnénk idén még vasút- és útfejlesztésre

450 milliárd forint uniós pénzt költhet még idén Magyarország vasút- és útfejlesztésre. 28 milliárdra viszont még közbeszerzést sem írtak ki. Ha Magyarország év végéig nem használja fel a támogatást, elveszítheti a pénzt.

Budapesten szeptemberben kezdődik az 1-es villamos vonalának teljes felújítása. A sínpályát és a megállókat is átépítik. A tervek szerint 2015-ig 1440 kilométer autópálya és közút épül az országban. Fejlesztik a vasúthálózatot is.

A közlekedési fejlesztésekre csaknem 2200 milliárd forint uniós támogatást kapott Magyarország. „2013. december 31. az az időpont, amikor a nagy projekteket még ki lehet küldeni Brüsszelbe. Tehát ez az utolsó fél év azzal telt, hogy megfelelő projekteket tudjunk ajánlani, azokra közbeszerzéseket írjunk ki” – mondta a Hír TV-nek Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Az Európai Unió a 15 magyar fejlesztési programból 13 finanszírozását felfüggesztette – a magyar kormány szerint mondvacsinált indokokkal. „Nem projektekhez kapcsolódóan állította le az unió a kifizetést, hanem a Közlekedés Operatív Programon (KÖZOP) belül, hogy azokat a vitás kérdéseket rendezzék a magyar féllel, mint például a mérnököknek magyar tudással kell rendelkezni, vagy a magyar mérnöki kamarának a tagjának kell hogy legyen, tehát itt várható egy közeli megegyezés” – közölte Völner Pál közlekedési államtitkár.

Lázár János fejlesztési kormánybiztos szeptember elején tárgyal Brüsszelben az unió illetékesével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!