2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyarok a Barcáért

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

4.4 milliárd euró uniós támogatást hívott le hazánk

Kiemelkedően jó évet zárt 2018-ban a magyar fejlesztéspolitika - mondta az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

  • 4.4 milliárd euró uniós támogatást hívott le hazánk

Schanda Tamás hozzátette 4.4 milliárd euró, több mint 1400 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett a magyar gazdaságba a múlt év során. Ez magasabb, mint a Visegrádi országok adatai, valamint az uniós átlag.

„Azzal, hogy a teljes rendelkezésre álló keretünknek a 31 százalékát már lehívtuk, ami a 14-20-as időszakra vonatkozik, ezzel messze megelőzzük az Európai Unió országainak átlagát is, amelyik a 27 százalékot éri el. Azt is mondhatjuk, hogy a kormány fejlesztéspolitikája más szempontból is sikeres, hiszen a rendelkezésre álló több mint 9000 milliárdnyi fejlesztési forrást,ami részben Európai uniós, részben pedig hazai forrás,annak a 110 százalékát kiírtuk, 107 százalékáról döntés született ás a 65 százaléka már ott is van a kedvezményezetteknél” –  így Schanda Tamás európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!