2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Gazdaság

43 milliós nyereséget vár az újraindult Gyulai

Újraindult a termelés a gyulai húskombinátban. A kormányzati támogatásból létrehozott önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. 282 dolgozóval kezdte meg a termelést. Az eddig magántulajdonban lévő és többmilliárdos veszteséget termelő húskombinát felszámolása után az új cég már idén 43 milliós nyereséget vár.

A Gyulahús Kft. 282 dolgozót vett át a felszámolás alatt álló magáncégtől. A húskombinát két üzemében gyulai és csabai kolbász, májastermékek és különböző húskészítmények gyártása kezdődött meg.

– Itt egy olyan terméknek a megmentéséről is szó van, ami hungarikum, és óriási hagyományokkal rendelkezik. A magyar fogyasztók szeretik és az áruházak polcain keresik ezt a terméket, tehát mindenképpen ott kell lennie – jelentette ki Budai Gyula.

A város önkormányzata január végén hétszázmilliós tőkeemelést szavazott meg a tulajdonában álló társaságnál. Az új cég egyelőre bérli a felszámolás alatt álló húskombinát üzemet és eszközeit, de a későbbiekben megvásárolná azokat. A cég a hazai és külföldi áruházláncolatokkal is megkezdte a tárgyalásokat a termékek forgalmazásáról.


– Az üzleti tervünk összeállításánál az óvatosság elve jellemezte a tevékenységünket. A kereskedelmi partnerekkel már két hete tárgyalunk. Elindítottuk a kondíciós tárgyalásokat és jó úton haladunk – tette hozzá a cég ügyvezetője.

A jövőhéten már szállítunk láncolatoknak is. A gyulai prémiumtermékeket a hazai mellett külföldi piacokra is szállítják majd.

– Különösen keleti viszonylatokban, az orosz piac és a korábbi Szovjetunió független tagállamai jelentenek kecsegtető piacot, hiszen nagy vásárlóerejük van, és kedvelik a magyar termékeket. A legutóbbi, Orbán Viktor miniszterelnök úr által vezetett tárgyaláson is az orosz fél kinyilvánította, hogy szeretne magyar termékeket vásárolni. Ez óriási lehetőség a magyar élelmiszeripar számára – mondta a Hír TV-nek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az új cég már idén 43 milliós nyereséget tervez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!