2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szinbád 20:00

Gazdaság

2030-ra Magyarország a villamosenergia tekintetében önellátó kíván lenni

Magyarországnak körültekintően kell szövetségeket és kapcsolatokat keresnie, és Magyarország pontosan ezt teszi - értékelte Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét a HírTV által megkérdezett energiajogász. Tóth Máté szerint a kormányfő világossá tette: hazánk nem egyirányú szerződéseket keres, hanem saját érdekeit képviseli.

  • 2030-ra Magyarország a villamosenergia tekintetében önellátó kíván lenni

A jelenlegi folyamatok, azok Ázsiának és Kínának kedveznek, legyen szó gazdaságról, technológiai fejlődésről, vagy éppen katonai fejlődésről - emelte ki tusványosi beszédében a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ma is igaz az az állítás, hogy minél erősebb a gazdaságod, annál nagyobb a befolyásod.

Hazánknak is hasonló távlati tervei, és önállósodási tervei vannak a gazdaságban, és a geopolitikában. Mutatott rá Tóth Máté, a HírTV által megkérdezett energiajogász.

Hozzátette: a kormányfő világossá tette beszédében, hogy hazánknak fontos, hogy egy valódi jövőképet alakítson ki magának.

A miniszterelnök beszéde valódi példamutatás volt arra, hogy hazánk energiabiztonságra törekszik a jövőben - ezt pedig már Lentner Csaba hangsúlyozta. A közgazdász szerint hazánk egyre inkább a keleti barátaihoz, leginkább Kínához fog gazdaságilag társulni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!