2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

110 milliárdot zárol a kormány a hiánycél eléréséért

110 milliárdot zárol a költségvetésből a kormány – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály azt mondta, biztonsági intézkedésről van szó, amelyre azért van szükség, hogy teljesüljön a 2,9 százalékos hiánycél. A nemzetgazdasági miniszter szerint a zárolásra azért van szükség, mert az alacsony infláció a jövedékiadó-, valamint az áfabevételeknél elmaradást okozott. A befagyasztás csak a kormányzati kiadásokat érinti, a családokat, vállalkozásokat nem.

– 110 milliárdos értékben belső zárolást hajtunk végre. Ez azt jelenti, hogy sem a lakosságot, sem a családokat, sem a vállalkozásokat nem érintik ezek a lépések. A kormány saját magán végez el egy belső zárolást, belső takarékossági intézkedést. Ezekkel látjuk biztosítottnak, hogy a 2,9 százalékos hiány mindenképpen teljesüljön” – mondta Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!