2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

10 ezer tonnával növelhető a magyar haltermelés

Mintegy 10 ezer tonnával növelhető 2014 után a magyar haltermelés, ha az unióban elfogadják az édesvízi haltartás támogatásáról szóló javaslatot.

A vidékfejlesztési miniszter szerint ha a támogatás megvalósul, két év múlva mintegy 30 százalékkal emelkedhet a magyar haltermelés mennyisége. Magyarországon egyébként az egy főre jutó halfogyasztás évente 4-4 és fél kilogramm, míg az uniós átlag 20 kiló körül van.

– Európai uniós alapokból évente kétmilliárd forint az, amit a halgazdálkodásra tudunk fordítani, ennek egy részét reklámra, marketingre is föl lehet használni – közölte Fazekas Sándor, hozzátéve: a piacokkal pedig jól állunk, hiszen a hal keresett termék, és az óceánokban, világtengerekben a hal mennyisége már nagyon lecsökkent, ez egy olyan lehetőséget nyit meg, aminek eredményeként az elkövetkezendő hét évben 30 százalékkal tudjuk majd növelni a termelést, így több ezer embernek jelent ez majd megélhetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!