2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Spájzolás? – Reggeli járat

2016. augusztus 25., csütörtök 17:13, frissítve: csütörtök 21:36

Adás:
2016. augusztus 26., péntek 5.50

Kudarc? A Jobbik nem elégedett a kormány áfacsökkentési terveivel. Az ellenzéki párt szerint lenne mód az alapvető élelmiszerek árának mérséklésére. A Fidesz erre úgy reagált, hogy a Jobbik a baloldallal együtt rendre leszavazza azokat a kormányzati terveket, amelyek erre irányulnak. Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét kérdezzük.

Spájzolás? Élelmet és vizet tartalékoltatnak a németekkel, az új polgári védelmi koncepció értelmében. A német belügyminiszter azt mondta, a lépés nem reakció az aktuális fenyegetettségre. Pánikkeltés vagy előrelátás? Tamási Anna, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója válaszol.

Élet, erő, egészség! A dietetikusok napi fél liter tej vagy tejtermék fogyasztását javasolják, de hogyan pótolja a kalciumot, az a felnőtt vagy gyermek, aki laktózérzékeny? Kevesen tudják azt is, hogy az iskolai menzáknak kötelező figyelniük a tejcukorérzékeny gyermekek étrendjére. Erdélyi-Sipos Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára a vendégünk.

Nemcsak nézhetik, tanulhatják is! A magyar néphagyományokhoz kötődő mesterségeket tanító iskolák diákjainak munkáiból nyílik kiállítás a Vigadó Galériában, ahol a mesterfogások elsajátítására is van mód. Landgráf Katalin akadémikust valamint Vetro Mihály kurátort, nemezkészítő mestert kérdezzük.

Állati éjszaka! Az ország tizenegy településén várják, meghosszabbított nyitva tartással az érdeklődőket ma éjjel. Tudósítónk a megújult pécsi állatkertből jelentkezik, ahol látványos állatetetéssel készülnek.

Kalákamunka! Egymásnak építenek házat szakember útmutatásával azok a rászoruló családok, amelyek csatlakoznak a Házat Hazát Alapítvány legújabb programjához. A stúdióban Tolcsvay Béla Kossuth-díjas gitáros, aki már dalt is írt a kezdeményezésről és az alapítvány igazgatója, Lőrincz Kálmán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!