2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Láncreakció

Láncreakció – Hadiipari és infrastrukturális együttműködési megállapodást kötött Nagy-Britannia és Ukrajna + videó

Miért nem akarják lezárni Európa vezetői az orosz-ukrán háborút? Mi a jelentősége a napokban megkötött finn-ukrán védelmi egyezménynek? Élet-halál harc zajlik a fekete-tengeri térség felügyeletéért? Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Vukics Ferenc katonai szakértővel és Révész Béla Ákossal, a Makronom elemzőjével.

  • Láncreakció – Hadiipari és infrastrukturális együttműködési megállapodást kötött Nagy-Britannia és Ukrajna + videó

Hadiipari és infrastrukturális együttműködési megállapodást kötött Nagy-Britannia és Ukrajna. 29 brit vállalat képviselői írták alá az egyezményt Kijevben az ukrán kormány illetékeseivel. A brit üzleti és kereskedelmi tárca beszámolója szerint ez volt a legnagyobb brit kereskedelmi delegáció, amely az Oroszország indította háború kezdete óta Ukrajnába látogatott.

Washington és Brüsszel mára több mint 200 milliárd dollárt költött az ukrajnai háborúra – ez a szám az inflációval kiigazítva messze meghaladja a második világháború után Európát újjáépítő Marshall-terv teljes költségét.

Miközben Oroszország az elmúlt két évben az elfoglalt ukrajnai területek felett sem tudta teljesen átvenni az ellenőrzést, a nyugati politikai elit azzal érvel, hogy Moszkva, a győzelem esetén nem állna meg Ukrajnában.

Az Oroszországgal szembeni európai egység követelése mögött valójában politikai küzdelem húzódik meg, a nemzetek feletti EU-szuverenitás megteremtéséért, hívja fel a figyelmet a Béke és Diplomácia Intézet kutatási igazgatója – ez a projekt minden más szempontot felülmúl, beleértve Európa saját stratégiai autonómiáját.

Ebben a belső versengésben Ukrajna csupán egy gyalog: lehet, hogy az ukránokat saját nemzeti szuverenitásuk védelme motiválja, de a valóságban feláldozzák őket Európa új urainak felemelkedéséért és az európai szuperállamról alkotott álmaik előmozdításáért

– írja a tanulmány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!