2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Pénzért árulták a kiskorú lányt

2017. szeptember 30., szombat 04:13

Nagyapa, apa, fia és négy társuk büntetőügyében hirdetett ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.

Az eddig szabadlábon lévő harmadrendű vádlott meglepődött, hogy a bíróság elrendelte előzetes letartoztatását és nem mehet haza.

„Hallottam, hogy a lányom ott áll kinn, hol Vecsésen, hol Monoron, hol Némedinél. Azt mondták, hogy ezeken a helyeken látták. Nagyon ideges lettem, mentem a rendőrségre, és azonnal körözés alá tettem, hogy a 13 éves gyermekem kint áll az utcán” – mondta Holdampf Gusztáv tanácsvezető bíró.

A 13 éves Sz. J. D. azóta elhunyt apjának vallomását olvasta fel a bíró, a férfi az ügyészség szerint eladta a lányát prostituáltnak. Az elsőrendű vádlott és társai, köztük a fia, valamint az unokája 2004-től kezdve többeket kényszerítettek prostitúcióra. A sértettek között fiatal és kiskorúak is voltak.

„Én úgy ismertem, hogy Eperke, elsősorban. Igaz, hogy lefeküdtünk, egy vagy két óra, a panzióba elmentünk. Kész. Azonkívül semmilyen erőszak nem történt. Mondom a másik dolgot. Emberkereskedelemmel is vádolnak, ugyebár. Én soha senkit nem vettem meg, mert erre nekem soha szükségem se volt” – vallotta F. A. elsőrendű vádlott.

A kiskorú, Eperke néven futtatott lányt pénzért adták-vették egymás között. A kamaszt a harmadrendű vádlott orális szexre kényszerítette, majd apja, vagyis az elsőrendű vádlott szexuális kapcsolatot is létesített a bedrogozott lánnyal.

„A lelkében megmutatkozik az a nyom, amelyet a vele történtek okoztak, egy súlyosan traumatizált felnőtt ma már, gyermeki szinten” – fogalmazott bíró.

Gyermek prostitúció kihasználása, emberkereskedelem, szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése – egyebek mellett ebben találta bűnösnek az elsőrendű vádlottat a Budapest Környéki Törvényszék.

„Őt a törvényszék halmazati büntetésül 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, valamint Alsónémedi település területéről 5 év kitiltásra ítéli. A szabadságvesztést fegyházban rendeli eltölteni” – hirdette ki az ítéletet Holdampf Gusztáv.

Az első fokon eljáró bíróság további öt vádlottat ítélt szabadságvesztésre, ugyanakkor elrendelte a harmadfokú vádlott előzetes letartóztatását. A két fiatalkorú vádlottat azonban feltételes szabadlábra helyezték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!