2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Napindító 04:00

Kék hírek

Vevőből lett drogfutár a fiatalkorú

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki előbb vevője, majd drogért cserébe alkalmi futára lett egy dizájner drog kereskedéssel foglalkozó keceli családnak.

  • Vevőből lett drogfutár a fiatalkorú

A vádirat szerint az elkövetéskor 14-15 éves fiatalkorú – az ügy vádlottja - 2019 nyarától 2020 szeptemberéig egy szintetikus drogok kereskedelmével foglalkozó keceli családnak volt eleinte vevője, majd alkalmi futára. A „kristály”, „crack” és „bika” drogok értékesítése során a család minden tagjának és a fiatalkorúnak is pontosan meghatározott feladata volt a bűnbandában. Az új pszichoaktív anyagokat a családfő szerezte be, majd a fehér port felnőtt fiai segítségével alufólia pakettekbe csomagolta és a vevők részére adagonként 1.000,- Ft-ért árulta. A kiporciózott drogot a család házánál, személyesen, továbbá telefonon, sms-ben vagy interneten, közösségi levelezőrendszerben a családfő élettársánál lehetett megrendelni.

A fiatalkorú bűntárs a pakkok vevőkhöz történő kiszállításában és a vételár átvételében volt megbízható segítsége a családnak. Cserébe fizetségül dizájner drogot kapott, melyet elfogyasztott.

Az ügyészség a fiatalkorút kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönét indítványozza azzal, hogy egyidejűleg kötelező pártfogó felügyelet alatt állnia. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!