2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Kék hírek

Veszélyes, fegyveres afrikai bűnözőt fogtak el Budapesten (+videó)

Egy, a belga hatóságok által keresett 24 éves ruandai bűnözőt fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászai a Terrorelhárítási Központ segítségével a VIII. kerületben pénteken - közölték a police.hu oldalon.

  • Veszélyes, fegyveres afrikai bűnözőt fogtak el Budapesten (+videó)

Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség - az Europol Magyar Összekötő Irodán, illetve a Belga FAST csoporton keresztül - kérte fel nyár elején a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát egy rendkívül súlyos, életellenes bűncselekmény elkövetőjének az elfogására - írták.

Kiterjedt magyarországi kapcsolatrendszer

A 24 éves afrikai férfit az elfogatóparancsban veszélyesnek és erőszakosnak jellemezték. A belga társhatóság több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste. Az antwerpeni nyomozók adatai szerint a ruandai állampolgárságú, fegyveres bűnöző felkutatásával kapcsolatosan beszerzett információk szálai Magyarországra vezettek. A nyomozók szerint a férfi nagy valószínűséggel Magyarországra utazhatott, ahol kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

A célkörözési nyomozók - az ügy kiemelt súlyosságára, valamint a férfi veszélyességére tekintettel - minden erőt, eszközt és módszert bevetettek, hogy a férfit Magyarországon minél hamarabb felkutassák, tekintve, hogy bűnöző életmódja miatt közvetlen veszélyt jelentett a lakosságra.

Beszállt a TEK is az akcióba

A kiterjedt adatgyűjtésnek köszönhetően az elkövető lehetséges felbukkanási helyeit nyár közepére sikerült a fejvadászoknak behatárolniuk, majd augusztus 4-re akciót szerveztek. Az elfogáshoz a TEK segítségét is igénybe vették, mert feltételezni lehetett, hogy a férfinél fegyver van.

A ruandai bűnözőt rejtekhelyén, egy VIII. kerületi lakásban fogták el, a férfi a TEK munkatársainak felszólítására egyből megadta magát, nem tanúsított ellenállást.

A rendőrök a férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, majd őrizetbe vették. A belga hatóságoknak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Rendőrségi felvétel az elfogásról:

 

Borítókép: Screenshot/Police.hu videó 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!