2023. 09. 27. Szerda Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Kék hírek

Veszélyes, fegyveres afrikai bűnözőt fogtak el Budapesten (+videó)

Egy, a belga hatóságok által keresett 24 éves ruandai bűnözőt fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászai a Terrorelhárítási Központ segítségével a VIII. kerületben pénteken - közölték a police.hu oldalon.

  • Veszélyes, fegyveres afrikai bűnözőt fogtak el Budapesten (+videó)

Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség - az Europol Magyar Összekötő Irodán, illetve a Belga FAST csoporton keresztül - kérte fel nyár elején a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát egy rendkívül súlyos, életellenes bűncselekmény elkövetőjének az elfogására - írták.

Kiterjedt magyarországi kapcsolatrendszer

A 24 éves afrikai férfit az elfogatóparancsban veszélyesnek és erőszakosnak jellemezték. A belga társhatóság több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste. Az antwerpeni nyomozók adatai szerint a ruandai állampolgárságú, fegyveres bűnöző felkutatásával kapcsolatosan beszerzett információk szálai Magyarországra vezettek. A nyomozók szerint a férfi nagy valószínűséggel Magyarországra utazhatott, ahol kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

A célkörözési nyomozók - az ügy kiemelt súlyosságára, valamint a férfi veszélyességére tekintettel - minden erőt, eszközt és módszert bevetettek, hogy a férfit Magyarországon minél hamarabb felkutassák, tekintve, hogy bűnöző életmódja miatt közvetlen veszélyt jelentett a lakosságra.

Beszállt a TEK is az akcióba

A kiterjedt adatgyűjtésnek köszönhetően az elkövető lehetséges felbukkanási helyeit nyár közepére sikerült a fejvadászoknak behatárolniuk, majd augusztus 4-re akciót szerveztek. Az elfogáshoz a TEK segítségét is igénybe vették, mert feltételezni lehetett, hogy a férfinél fegyver van.

A ruandai bűnözőt rejtekhelyén, egy VIII. kerületi lakásban fogták el, a férfi a TEK munkatársainak felszólítására egyből megadta magát, nem tanúsított ellenállást.

A rendőrök a férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, majd őrizetbe vették. A belga hatóságoknak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Rendőrségi felvétel az elfogásról:

 

Borítókép: Screenshot/Police.hu videó 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!