2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Vádemelés az árufuvarozási csalók ellen

A bűnszövetségben különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség hat elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot, ezek közül öt férfival egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről.

  • Vádemelés az árufuvarozási csalók ellen

A vádirat szerint az egyik férfi 2019 őszén egy gazdasági társaság nevében nyolc nyergesvontatót vásárolt, illetve bérelt, ezek vezetéséhez sofőröket szervezett be. A férfi idegen cégek nyilvános adatait megszerezte, ezek felhasználásával ezeket a  cégeket ismeretlen személy közreműködésével regisztrálta két, nemzetközi fuvarozással foglalkozó internetes oldalakon. A fuvarszervező internetes oldalakon az ismeretlen személy a felhasznált cégek neve alatt teljesítési szándék nélkül összesen kilenc fuvart vállalt.

 

A vádiratban írt kilenc csalás közül a legsúlyosabb esetben az elkövetők 2020. október 13-án a németországi településen lévő telephelyen 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel. A csaló férfiak a telephelyről a szállítmányt a megbízással szemben nem Nagy-Britanniába vitték, hanem hamisított rendszámmal ellátott járműszerelvénnyel Magyarországra szállították, azért, hogy azt maguk értékesíthessék. Az elkövetők 2020. október 18-án egy csornai kamionparkolóban megkísérelték értékesíteni a szállítmányt, eközben jelentek meg az esztergomi rendőrök, akik a férfiakat előállították, a szállítmányt lefoglalták. A bűncselekménnyel okozott kár 555.699,35 angol font, azaz 215.350.945,- Ft.

 

Egy másik esetben az elkövetők 2019. december 12-én és 13-án hamisított rendszámmal felszerelt járműszerelvényekkel megjelentek a hollandiai településen lévő telephelyen, ahol mintegy 40.000 kg csokoládét pakoltak fel. Az elkövetők a telephelyről a szállítmányt nem Törökországba vitték, hanem Magyarországra hozták, és ismeretlen személyek részére értékesítették. A bűncselekménnyel okozott kár 99.731,32 euró, azaz 32.832.111,- Ft.

 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyezséget kötő férfiak közül egy férfit 7 év fegyházbüntetésre, három férfit 3-3 év börtönbüntetésre, egy férfit  2 év 6 hó börtönbüntetésre, míg a hatodik férfit 5 év börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság egy férfit 7 évre, egy férfit 5 évre, négy férfit 3-3 évre tiltson el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság öt férfival vagyonelkobzást alkalmazzon, így az egyik elkövetővel szemben 123.382.310,- Ft., az egyik férfival szemben 1.500.000,-Ft.,  a harmadik férfival szemben 800.000,-Ft, a negyedik férfival szemben 30.000,-Ft., az ötödik elkövetővel szemben 7.500.000,- Ft. összegben.

 

A letartóztatás elrendeléséről a http://ugyeszseg.hu/nemzetkozi-fuvarozast-vallaltak-a-csalok-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon adott ki közleményt az ügyészség.

 

A nyomozó hatóság által készített fotók a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-a-csalasra-szakosodott-bunszervezet#1 oldalon tekinthetők meg.

 

 

Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!