2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Kék hírek

Vádemelés a fiatalkorú rablók ellen

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három fiatal ellen, akik 2021 augusztusában rabolták ki ittas alkalmi ismerősüket.

A vádirati tényállás szerint az elkövetéskor 20 éves fiú és két 18 éves társa 2021 augusztusában, az éjszakai órákban Sopron utcáit járták. Itt találkoztak egy ismerősükkel és a számukra ismeretlen 28 éves sértettel, aki már ekkor elég ittas állapotban volt. Ezután együtt járták a soproni utcákat, több helyen is vásároltak szeszes italt, amit a sértett fizetett.

Végül hajnali 4 óra felé, a három vádlott rátámadt a sértettre, hogy megszerezzék értékeit és laptoptáskáját. A terheltek ütni kezdték a sértettet, aki próbált védekezni, majd a földre is vitték. A sértettnek végül sikerült felállni és elszaladnia, azonban a pólóját és a táskáját leszedték róla az elkövetők.

A tettesek végül a sértett táskáját és iratait eldobálták, a laptopot és töltőjét pedig elrejtették.

A sértett a cselekmény kapcsán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a nyomozás során a rendőrök egy fatárolóban megtalálták a laptopját is.

Az ügyészség csoportosan elkövetett rablással és közokirattal visszaéléssel vádolja az elkövetőket. A többszörösen büntetett előéletű felnőtt terhelttel szemben az ügyészség fegyház büntetés kiszabását indítványozta, míg két fiatalkorú társával szemben az indítvány felfüggesztett fiatalkorúak fogháza.

A nyomozást az ügyben a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tartozik

Az érdi rendőrök kérnek segítséget egy fehér zoknit és papucsot viselő sofőr azonosításához, aki megtankolt, majd elhajtott.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!