2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Vádat emeltek egy embercsempész bűnszervezet ellen Kecskeméten

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy szír férfi és hét bűntársa ellen, akik fizetségért legalább hetven illegális bevándorlót szállítottak Szeged és Baja térségéből az osztrák határhoz – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

  • Vádat emeltek egy embercsempész bűnszervezet ellen Kecskeméten

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a bűnszervezet tagjait minősített embercsempészéssel vádolják. A bűnbandát egy ismeretlen arab férfi irányította, aki egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével küldte a migránsok felvételének helyét, a bevándorlók számát és a célállomást egy Kecskeméten élő szír férfinek. A szír vádlott volt a koordináló, a közvetítő. Továbbította az irányító utasításait és szétosztotta a pénzt a sofőrök között.

Ezen kívül időnként a szállítók előtt haladva, figyelmeztette őket az esetleges rendőri jelenlétre, ellenőrzésre. A bevándorlókat 2020 szeptembere és novembere között négy, az elkövetéskor 20 év körüli fiatal és egy 17 éves fiatalkorú szállította Kecskeméten és Tiszakécskén bérelt autókkal.

A határsértők szállításáért egyenként 250 euró, ritkábban 500 euró fizetséget kaptak. A szír férfin és az öt sofőrön kívül az ügy vádlottja a szír férfi élettársa és az egyik fiatalember anyja is, akik segédkeztek a szállítások lebonyolításában. A vádlottak közül a szír férfi és három szállító bűnügyi felügyelet alatt áll, míg a többi vádlott szabadlábon védekezik.

A járási ügyészség a vádlottakat üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, amelyet a szír koordinátor és az öt sofőr bűnszervezet tagjaként követett el. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!