2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Kék hírek

Vádat emeltek egy cégvezető ellen a Deák Ferenc téri halálos szén-monoxid-mérgezés miatt

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 72 éves férfival szemben, akinek az alkalmazottai egy Deák Ferenc téri aláírásgyűjtő sátorban szén-monoxid-mérgezés miatt meghaltak - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

  • Vádat emeltek egy cégvezető ellen a Deák Ferenc téri halálos szén-monoxid-mérgezés miatt

A közlemény szerint a férfi egy biztonsági szolgáltatásokat nyújtó céget vezetett. A vállalkozás egy párttal arra szerződött, hogy 2022 februárjában a párt által az országgyűlési képviselőjelöltek állításához szükséges aláírások gyűjtése céljából bérelt sátrakat és közvetlen környezetüket őrizni fogja.

Ehhez a cég helyszínenként két munkavállalót biztosított, így az V. kerületben, a Deák Ferenc téren levő sátorban is két férfi, a két sértett dolgozott.

A sátrat egy nyílt égésterű, gázüzemű hőkandeláber fűtötte. Az őrök a hideg miatt 2022. február 15-én este a sátor oldalfalait zipzárral lezárták, és azt csak alkalmanként, a ki-be járás idejére nyitották ki. Emiatt a sátorban a hőkandeláber használata miatt a szén-monoxid felszaporodott, és a két férfi életét vesztette - közölte az ügyészség.

A cégvezető a vád szerint azért felelős a bekövetkezett tragédiáért, mert nem tartotta be a vonatkozó munkavédelmi szabályokat: nem tartott munkavédelmi oktatást, nem adott a gázkészülék üzemeltetésére vonatkozó teljeskörű utasítást, nem ismertette a szükséges mértékű szellőztetésre vonatkozó szabályokat, nem készített kockázatértékelést, illetve elmulasztotta a gázkészülék használati utasításának beszerzését.

Emellett az éjjel a cégvezető személyesen ellenőrizte a munkakörülményeket, azonban a zárt sátorban való fűtés veszélyeire ekkor sem hívta fel a sértettek figyelmét, így az ellenőrzés ebből a szempontból nem volt elégséges - tették hozzá.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Pesti Központi Kerületi Bíróságra benyújtott vádiratában.

A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és biztonsági cég vezetésétől határozott időre történő eltiltás kiszabását indítványozza - áll a közleményben.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy 39 éves férfit Siklóson, akit Németországban köröztek emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás, valamint más súlyos bűncselekmények miatt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.
Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!