2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Kék hírek

Újra felbukkant a fekete párduc

Ezúttal Törtelen látták!

  • Újra felbukkant a fekete párduc

Csaknem fél évvel a legutóbbi megjelenése után most újra feltűnt a Magyarországon bóklászó fekete párduc. Először Kiskunhalason, majd Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden és Tiszatenyőn látták az állatot, most Törtelen bukkant fel.

Lakossági bejelentés alapján szombat éjjel a Kákás-dűlő közelében párducot láttak – közölte a törteli önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán a helyi polgárőrség. A közlemény szerint a mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami. 

A polgárőrök hajnalig járták a környéket, éjjellátóval keresték a párducot, valamint a rendőrség, a mezőőrség és a vadásztársaság is bekapcsolódott a keresésbe. A lakosságot arra kérik, ha látnak valamit, jelezzék a megadott telefonszámok egyikén.

 

A ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány arra hívta fel a város lakosságának figyelmét, hogy a fekete párduc Törtel után, nemsokára a közeli Ceglédre érhet, de az is lehet, hogy nem a város felé veszi az irányt. 

Soltész Lászlóné, a ceglédi menhely – amely gyepmesteri feladatokat is ellát – vezetője elmondta, hogy Godó Tibor, Törtel polgármestere azzal kereste meg őket, hogy segítsenek befogni az állatot, a menhely azonban ezt nem tudja vállalni.

Mi abban tudtunk segíteni, hogy közzétesszük az információt. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy a szemtanúk mit láttak, de ha igaz, akkor elég veszélyes lehet állatra és emberre is, sokan mégis gúnyt űznek az egészből, pedig az óvatosság sosem árt. Ma már Ceglédről is felhívtak, hogy a Kapás-dűlő környékén is látták a »párducot«

– nyilatkozta a menhely vezetője a Ceglédi Panoráma helyi hírportálnak.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, több településen is látták felbukkanni a fekete párducot. A nagymacskát először Kiskunhalason videózták le, majd Szolnokon, Kecskeméten és Kerecsenden is látták az állatot. Legutóbb Tiszatenyőn kapták lencsevégre, ahogy egy fekete, macskaszerű állat bóklászik egy mezőn. Kerecsend polgármestere egyébként korábban azt mondta, ő maga is találkozott a településen korábban felvett állattal, amely nem más volt, mint egy fekete macska. 

Index.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!