2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Börtönbe vonul a tolvaj, aki betört egy házba, lopott 10 liter bort, de még a helyszínen meg is itta + videó

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábban kiszabott, 8 hó fogházbüntetés utólagos végrehajtását. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős - írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

  • Börtönbe vonul a tolvaj, aki betört egy házba, lopott 10 liter bort, de még a helyszínen meg is itta + videó

A most elítélt férfi komoly bűnlajstrommal rendelkezik, tulajdonképpen mindent lopott válogatás nélkül, ami a szeme elé került.

A vádirat szerint először még év elején egy bajnai családi ház udvarára a betonkerítésen bemászott, a melléképületből disznósajtot, szalonnát, az udvarról csontozó kést, szeletelő kést, valamint 5-5 literes demizsonban lévő, összesen 10 liter házibort lopott. A bort a férfi az udvaron megitta. Az elkövetés értéke 46.930 Ft.

Főhősünk kalandjai azonban már korábban elkezdődtek: a borkedvelő tolvaj szerint ugyanis remek alkalom egy falunap, hogy különböző tárgyakat gyűjtsön be törvénytelen módon.

A bajnai önkormányzat még 2022 júliusában a sportpályán falunapot tartott, ennek részeként pedig főzőversenyt rendeztek.

Az elkövető a főzőversenyt követően az egyik mobilsátorból gázzsámolyt és sátorvas tartót, 10 liter házibort, 3 darab üdítőt, egy a focipályán parkoló gépkocsiból 87.000 forint értékben lopott bográcsot, merőkanalat, 2 pár cipőt, valamint ruhaneműt.

A főügyészség közleménye szerint ezen kívül a férfi 2022 augusztusából egy bajnai telekről vodkát, házi pálinkát, 24 darab sört (minden bizonnyal nem talált a helyszínen bort) lopott. A férfi a telken lévő és a sértett lakóhelyéül szolgáló sátorba a sátorvasat eltávolítva bement, és onnan gáz-riasztófegyvert, riasztótöltényt lopott. A bűncselekmény elkövetési értéke 46.630 forint.

A bíróság ítélete nyomán a bajnai háziborkészletek egy évig biztonságban lesznek. A legutóbbi cselekménynek egy része látható az alábbi videón:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!