2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Kék hírek

Többen meghaltak egy illinois-i autópályára sújtó porvihar miatt

Legalább hat halálos áldozata és sok sérültje van az Illinois állam középső részén húzódó 55-ös autópályán - helyi idő szerint - hétfőn történt tömegkarambolnak, amelyeket porvihar okozott - közölték a helyi hatóságok.

  •  Többen meghaltak egy illinois-i autópályára sújtó porvihar miatt

A sztrádán több mint 40 személyautó és több nyergesvontató ütközött egymásnak, utóbbiak közül két jármű ki is gyulladt. A rendőrség tájékoztatása szerint legkevesebb hatan vesztették életüket, és több mint 30 embert kellett kórházba szállítani. A balesetet az okozta, hogy a mezőgazdasági területekről a szél a port az autópályára fújta, ami miatt a látótávolság csaknem nullára csökkent.

Az autópályát a baleset környékén, 120 kilométerre St. Louistól, Montgomery megyében mindkét irányba lezárták, és várhatóan csak kedden, a nap folyamán nyitják meg újra. J. B. Pritzker illinoisi kormányzó "borzalmasnak" nevezte a helyszínt. Az amerikai meteorológiai szolgálat közleménye szerint a szél óránként mintegy 50-70 kilométeres sebességgel fújt.

Mint írták: egy sík területről van szó, ahol nagyon kevés a fa, az elmúlt hetekben pedig nagy volt a szárazság, a gazdák éppen a vetést végzik a földeken, és a talaj felső rétege nagyon laza. A Montgomery megyei mentőszolgálat vezetője elmondta, hogy minden járművet átkutattak a helyszínen, hogy megkeressék az esetleges sérülteket. A hatóságok a baleset helyszínétől távolabb pihenőket alakítottak ki, ahol az érintettek megállhattak, és találkozhattak ismerőseikkel, családtagjaikkal.

Fotó: Twitter

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!