2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kék hírek

Több mint egymilliárd nyolcszázmillió forint vagyoni hátrányt okoztak

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványt tett hét gyanúsított letartóztatására, akik összesen több mint egymilliárd nyolcszázmillió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a magyar állam költségvetésének.

  • Több mint egymilliárd nyolcszázmillió forint vagyoni hátrányt okoztak

A megalapozott gyanú szerint a két férfi társai segítségével céghálózatot hozott létre és működtetett 2017-től kezdődően fiktív számlák kiállítása céljából. A valós gazdasági tevékenység végzése nélkül, különböző cégek nevében, stróman ügyvezetők felhasználásával kiállított számlákat különböző gazdasági társaságok felhasználták, így a fizetendő ÁFA-t jogosulatlanul csökkentették. A két férfi egy nyergesújfalui irodából irányította a tevékenységet, ahol társaik az ő utasításai szerint végezték a fiktív számlák kiállítását, a készpénzek felvételét, több társuk szerepe pedig a pénznek a fiktív számlákat megrendelő cégek képviselői részére történő visszajuttatása volt.

Az elkövetők ezzel a magatartásukkal összesen legalább 1.857.186.000,- Ft összegű vagyoni hátrányt okoztak a magyar állam költségvetésének.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói több száz millió forint értékben foglaltak le ingatlanokat, gépjárműveket, pénzt.

A főügyészség indítványozta a bűnszervezet két vezetőjének, az egyik irodai alkalmazottnak, az egyik fiktív számlákat kibocsátó cég képviselőjének, a legnagyobb összegű fiktív számlákat befogadó cég ügyvezetőjének és az ő irodai alkalmazottjának, továbbá egy a pénz visszajuttatásában szerepet játszó gyanúsítottnak az egy hónapra történő letartóztatását tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és mind a hét gyanúsított letartóztatását 2022. július 16. napjáig elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia Mórahalomnál + videó

Tragédia Mórahalomnál + videó

Halálos baleset történt szombaton Mórahalom és Ásotthalom között, az 5514-es út 5-ös kilométerszelvényénél - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!