2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

Több halálos áldozatot követelő pokolgépes merényleteket követtek el Kabulban és Mazari-Sarífban

Három pokolgép robbant szerdán az észak-afganisztáni Mazari-Sarífban, illetve egy negyedik a főváros, Kabul egyik mecsetjében - közölték a helyi hatóságok.

A tartományi katonai parancsnok szóvivője szerint Mazari-Sarífban kisbuszokba rejtett pokolgépekkel robbantottak. Úgy tudni, legalább kilenc halálos áldozat és tizenöt sebesült van. "Az áldozatok mind civilek, köztük nők és gyermekek is vannak" - mondta egy kórházi illetékes.

Az afgán főváros Hazrat Zakaríja nevű mecsetjét is robbanás rázta meg a nap folyamán. Hálid Zadrán rendőrségi szóvivő szerint a célpont a hívők közössége volt. Az Emergency nevű olasz civilszervezet által működtetett egyik kabuli kórház szerint öt holttestet és több mint 12 sebesültet szállítottak be.

A hatóságok ugyanakkor csak két sebesültről számoltak be. Az északi Balh tartományban is pokolgépes merényletet követtek el, amelynek tizenöt sebesültje volt. Az utóbbi hónapokban száznál is több halálos áldozatot követelő terrorcselekmények hulláma söpört végig Afganisztánon. A legtöbb merénylet elkövetőjeként a tavaly hatalomra került radikális iszlamista tálibokkal ellenséges viszonyban lévő Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!