2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kék hírek

Tíz évig bujkált a rendőrök elől egy szexuális erőszaktevő

Egy fiatalkorú sérelmére egy évtizede elkövetett szexuális erőszak feltételezett elkövetőjét fogták el a budapesti rendőrök.

  • Tíz évig bujkált a rendőrök elől egy szexuális erőszaktevő

A súlyos bűncselekmények elkövetői évek múltán sem nyugodhatnak meg abban a tudatban, hogy elkerülték a felelősségre vonást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 2-án fogtak el egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint tíz évvel korábban erőszakolt meg egy 17 éves lányt. A BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály által folytatott eljárás adatai szerint az akkor 26 éves férfi 2013. július 29-én éjjel 1 óra körül támadt hazafelé tartó áldozatára Budapest II. kerületének egy erdős részén.

Bár a rendőrök mindenre kiterjedő nyomozást folytattak, akkor nem sikerült az elkövetőt azonosítani. A helyszínen rögzített anyagmaradványokat végül a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ segítségével sikerült egy más bűncselekmények miatt azóta bűnügyi nyilvántartásba vett férfihez kapcsolni.

A most 36 éves Sz. Mihályt tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe. A férfi nem tett vallomást. A fővárosi ifjúságvédelmi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek küldik meg.

Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia történt a vasúti átjáróban

Tragédia történt a vasúti átjáróban

Halálra gázolt egy kerékpárost a Nyugati pályaudvarról Szeged felé tartó Napfény IC Vecsés-Kertekaljánál a vasúti átjáróban - közölte csütörtökön a Mávinform.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!