2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Kék hírek

Tiszába fulladt egy 12 éves kislány, vádat emeltek a nagybátyja ellen gondatlan emberölés miatt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség gondatlan emberölés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki úszni nem tudó gyermekeket a Tisza egy veszélyes szakaszához vitt játszani 2023 júniusában.

  • Tiszába fulladt egy 12 éves kislány, vádat emeltek a nagybátyja ellen gondatlan emberölés miatt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy egy 10 és egy 12 éves kislány tavaly a nagybátyjánál nyaralt. Június 23-án az élettársával együtt a gyermekeket - a család harmadik gyermekét is magukhoz véve - levitték a Tisza Benk községhez tartozó komplejárójához.

Míg a vádlott élettársa a parton maradt a négyéves kisfiúval, addig a vádlott a folyó sekélyebb részén, a parthoz közel megengedte a lányoknak, hogy bemenjenek a folyóba annak ellenére, hogy azon a szakaszon nincs kijelölt fürdőhely.

A kiskorú sértettek nem tudtak úszni, illetve olyan eszközük sem volt, amely a vízen fenntartotta volna őket. A férfi közvetlen közeléből a lányokat a Tisza elragadta.

A vádlott próbálta a gyermekeket kimenteni, de az erős sodrás miatt nem érte utol őket, ezért élettársa telefonon kért segítséget - tették hozzá.

A folyó Tiszamogyorós irányába sodorta a gyermekeket, akiknek a segítségére sietett motorcsónakkal egy férfi, aki azonban csak a vízen sodródó kisebbik lányt tudta megmenteni, őt a csónakjába emelte, azonban testvére a folyóban elmerült és eltűnt, testét két nap múlva találták meg, vízbe fulladt - írták.

A főügyészség a férfit a kisgyermek halála miatt gondatlan emberölés vétségével, a másik gyermek életének, testi épségének, és egészségének veszélyeztetése miatt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett: amennyiben az előkészítő ülésen az eljárást sikerül befejezni, úgy vele szemben a törvényszék 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy kombájn egy láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlan biciklivel kerékpározó 17 éves fiút hétfő este Battonyánál, majd elhagyta a helyszínt, de vezetőjét a rendőrök azonosították és előállították – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!