2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kék hírek

Szekszárdi Törvényszék - Ítélethozatal kábítószer-kereskedelem bűntettében

A Szekszárdi Törvényszék 2022. december 20-án kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőügyben hozott elsőfokú ítéletet.

  • Szekszárdi Törvényszék - Ítélethozatal kábítószer-kereskedelem bűntettében

I. rendű vádlott 2020 júniusában azzal bízta meg II. rendű vádlottat, hogy utazzon ki Hollandiába és onnan küldjön a részére Magyarországra egy kábítószert tartalmazó csomagot. II. rendű el is utazott Rotterdamba, ott átvett egy csomagot egy ismeretlen személytől: egy bevásárlószatyrot, benne két játékdobozzal és édességekkel, amely dobozokban műanyag zacskókba csomagolt kábítószerek voltak. Másnap átadta a szatyrot a kábítószert tartalmazó csomagokkal a fuvarozás-szervezéssel foglalkozó III. rendű vádlott sofőrjének, akinek a csomagot Bátaszékre kellett volna szállítania, és annak tartalmáról nem bírt tudomással. A sofőr még a célállomás előtt belenézett a csomagtérben lévő szatyorba, akkor látta, hogy azokban zöld növényi anyagok, illetve fehér por állagú anyagok vannak. A sofőr végül értesítette a rendőrséget, akik a kábítószert tartalmazó dobozokat tőle lefoglalták, majd a sofőr a nyomozó hatóság ellenőrzése alatt III. és IV. rendű vádlottakhoz ment, akiket a rendőrök végül elfogtak. A lefoglalt kábítószerek (metamfetamin, kokain, kannabinoid vegyületek, delta-9THC) hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

I. rendű és II. rendű vádlott 2020. december 4-én Hollandiába indult, hogy onnan illegális módon megszerzett kábítószert hozzanak be továbbértékesítés érdekében. Hazatérve a vádlottak személygépkocsival az M6 autópályán haladva Mohácsra indultak. A rendőrség az I. rendű vádlott által vezetett személygépkocsit 2020. december 6-án egy üzemanyagtöltő állomáson ellenőrzés alá vonta, II. rendű vádlottat feltartóztatta, I. rendű vádlott azonban a rendőri intézkedés alól kivonta magát oly módon, hogy a személygépkocsival hirtelen gázt adva elhajtott, amely közben a gépkocsijával az őt gyalogosan feltartóztatni kívánó rendőrt elsodorta, és több szolgálati rendőrautónak is nekiütközött. Ezután a nyomozó hatóság a közúti közlekedésben vezetési képességre hátrányosan befolyásoló szer hatása alatt, bódult állapotban részt vevő vádlottat elfogta, az általa időközben kidobott csomagot pedig megtalálta és lefoglalta. Az abban lévő hatóanyag mennyiség meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A törvényszék I. és II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezen túl I. rendű vádlottat bódult járművezetés vétségében, míg III. és IV. rendű vádlottat kábítószer birtoklása bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és őket 6 év 6 hónap, illetve 8 év fegyházbüntetésre, valamint 2 és 10 hónap - 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, I. és II. rendű vádlottal szemben ezen felül 300.000 forint, illetve 400.000 forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá I. rendű vádlottat 3 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész I. rendű vádlott terhére súlyosítás végett, a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése, illetve felmentés végett jelentettek be fellebbezést. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!