2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Sokkoló tragédia történt a dunakeszi gyereknapon: Súlyosan megsérült több gyermek

Egy szemtanú szerint patakokban ömlött a vér.

  • Sokkoló tragédia történt a dunakeszi gyereknapon: Súlyosan megsérült több gyermek

Hullámvasút-baleset történt vasárnap délután Dunakeszin, a gyereknapi rendezvényen. A BudaPestkörnyéke.hu című portál úgy tudja, gyermekek és felnőttek is megsérültek a tragédia során. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg.

A város több közösségi-csoportjában is megjelentek a gyereknapi balesetről szóló bejegyzések, amelyek alá sokkoló kommentek érkeznek.

„Kiszakadt a kereke és majdnem ki is estek belőle. A kiszakadó kereke miatt azonnal megszorult, és sok gyerek felnőtt lefejelte a vas keretet ami tartja a személyeket benne” 

– írta egy hozzászóló.

„Borzasztó volt látni a vérző fejű, orrú gyerekeket…egy anyukának patakokban ömlött a fejéből a vér. Az egyetlen szerencséjük, hogy a kiszakadt sín nem szúrta át a szerelvényt és a hullámvasút mielőtt lefordult volna a pályáról csodával határos módon visszadőlt! Pont a szemünk előtt történt” 

– tette hozzá egy másik.

A tragikus balesetről egy olyan édesanya is írt, akinek 3 gyermeke a meghibásodott hullámvasúton ült. Beszámolója szerint egyik gyermeke fejsérülést szenvedett, felszakadt a szemöldöke és az orrából is folyt a vér.

A BudaPestkörnyéke.hu megkereste az érintett édesanyát, aki azt mondta a portálnak, hogy hétfő reggel vallomást tesz a rendőrségen.

Részletek

A történtekkel kapcsolatban Steingruber Pál egyéni vállalkozó, a vidámpark üzemeltetője közleményben reagált a Blikknek.

"Zavartalanul működött egész nap a vidámpark minden játéka, így a bobkocsis sárkányvasút is, amelyen 1 menet 5 körből áll. 

Egyik alkalommal az utasok közül egy gyermek az első kör után felállt, mert rosszul lett, és jelezte, hogy ki akar szállni. Az irányítófülkében ülő kollégánk észlelte a jelzést, és alkalmazta a vészmegállítót. 

A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltört egy összekötő a pályán, ezért kitört egy kerék és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés eredményezte hirtelen megállás miatt megütötték magukat az utasok. A helyszínen tartózkodó egészségügyi biztosítás azonnal ellátta a sérülteket, akik közül egy főt - saját kérésére - mentő szállított át a váci kórházba röntgen vizsgálatra, míg a többiek önállóan autóztak fel Vácra" – írta a vállalkozó, hozzátéve: a vészfékezéssel egy komolyabb balesetet akartak elkerülni. A közlemény így folytatódott:

"Mint a vidámpark üzemeltetője, ezúton fejezem ki sajnálatomat a történtekkel kapcsolatban, és mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek!"

Borsonline

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!